PREMIJER "SRUŠIO" LISTU: Izbor novog odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore uzdrmao crnogorsku vladu

V. KADIĆ

18. 03. 2021. u 08:38

ŠOKANTNO je delovala odluka Vlade Crne Gore na zahtev premijera Zdravka Krivokapića da uoči same Skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore, "sruši" listu kandidata za bord direktora i "protera" četiri imena koja je predložio ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić! Među tim kandidatima našao se Veljko Vasiljević iz Pokreta za promjene, članice Demokratskog fronta.

ПРЕМИЈЕР СРУШИО ЛИСТУ: Избор новог одбора директора Електропривреде Црне Горе уздрмао црногорску владу

Foto EPCG

- Krivokapić je izmenio predlog da bi izbacio našeg člana i da bi njemu bliski ljudi imali većinu i kontrolisali ovu kompaniju. Protiv ovakve odluke premijera pobunilo se nekoliko ministara. Očigledno je, sad već po ko zna koji put, da Krivokapić ne drži reč i ne poštuje ni svoj princip niti javni interes. Poigrava se uglednim i ostvarenim ljudima koji imaju svoje reference i istaknuti su stručnjaci u svojim oblastima, da bi kreirao svoj interesni lobi ili radio u interesu nekog lobija koji će kontrolisati najznačajniji crnogorski resurs - izjavila je Branka Bošnjak iz Pokreta za promjene.

Zdravko Krivokapić, Foto Novosti

- Premijer je doveo u zabludu mnoge ministre i putem telefonske sednice Vlade odigrao ovu kvarnu igru pred samu Skupštinu akcionara i izbacio ugledne i stručne ljude iz borda, poput doktoranda Veljka Vasiljevića, da bi ih zamenio nekima koji će biti njegovi poslušnici. Znam pouzdano da su se neki ministri, svesni čemu ovo vodi, pobunili, a i sve ovo je urađeno bez saglasnosti resornog ministra koji je izrevoltiran ovim činom.

Reagovao je Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene.

- Sve ovo sam predvideo 4. septembra prošle godine. I o nedemokratskom eksperimentu formiranja Vlade suprotno volji birača izraženoj na izborima 30.avgusta - saopštio je Medojević.

DRITAN IZ BRISELA O VLADAVINI PRAVA

VICEPREMIJER Dritan Abazović saopštio je u Briselu da se sa ljudima koji sada upravljaju tužilatvom ne mogu postići rezultati.

- Vlada želi da prati agendu EU, i ne želi da radi ništa što je protiv volje ili standarda EU. Imamo mnogo predmeta visoke korupcije koji stoje na stolu i ne znamo istinu. Isto je i sa ubistvima novinara i napadima na medije ili u drugim slučajevima. Mislim da u vladavini prava moramo da imamo najviše napretka - kazao je Abazović.

Vlada Crne Gore u Skupštini akcionara ima 99 odsto akcija. Za nove članove borda direktora imenovala je Milutina Đukanovića (DF), Aleksandra Dožića (DF), Nenada Markovića (SNP), Jovana Radoševića (predstavnik sindikata blizak Demokratama), Miluna Božovića (bivši rukovodilac u "Crnagoraputu", za kojeg u PzP tvrde da je nedavno bio u DPS-u), Mirjanu Čizmović (docent ekonomije bliska Udruženju "Ne damo Crnu Goru", čiji predsednik je svojevremeno bio premijer Krivokapić) i inženjera Rajka Radusinovića( "Ne damo Crnu Goru"). Odlukom Vlade "prekriženi" su kao članovi odbora direktora Martin Ćalasan (profesor Elektrotehničkog fakulteta), Veljko Vasiljević (Pokret za promjene), inženjeri Marko Živković i Saša Miličić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)