VLADIMIR BOŽOVIĆ POSETIO VASELJENSKU PATRIJARŠIJU: Ambasador Srbije razgovarao sa vaseljenskim patrijarhom, preneo pozdrave Vučića i Porfirija

Novosti online

28. 02. 2021. u 20:02

NjEGOVA Ekselencija Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović prisustvovao je danas svečanoj Liturgiji i proslavi 81. rođendana i 30. godišnjici Patrijaraške službe Njegove Svetosti Vaseljenskog Patrijarha Vartolomeja u Vaseljenskoj Patrijaršiji.

ВЛАДИМИР БОЖОВИЋ ПОСЕТИО ВАСЕЉЕНСКУ ПАТРИЈАРШИЈУ: Амбасадор Србије разговарао са васељенским патријархом, пренео поздраве Вучића и Порфирија

Foto: Privatna arhiva

Tom prilikom je preneo pozdrave i čestitke Njegovoj Svetosti Patrijarhu Vartolomeju od Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića a po blagoslovu i Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Porfirija. Patrijarh Vartolomej se srdačno zahvalio i pozdravio Predsednika i pozvao ga da bude Njegov gost pohvalivši državničke napore Srbije i predsednika Vučića u borbi sa pandemijom Covid-19 i procesom vakcinacije koju je Patrijarh i sam primio i pozvao sve vernike da to učine.

Foto: Privatna arhiva

 

Takođe je pozdravio Njegovu Svetost Patrijarha Porfirija i izrazio želju za najboljim odnosima i nastavku saradnje kao i nadu i očekivanje da će ga skoro ugostiti u prvoj zvaničnoj poseti. Takođe se setio i Blažene uspomene pomena Patrijarha Irineja i blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija sa kojim je zajedno studirao i mnogo bio vezan, izrazivši žaljenje zbog velikog gubitka za SPC.

Ambasador Božović je Patrijarha Vartolomeja upoznao sa političkom situacijom u Crnoj Gori a naročito u svetlu svih događaja oko i novousvojenog zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: Privatna arhiva

Sagovornici su izrazili želju da se kroz Hristovo jevanđelje, ljubav, veru i dijalog trebaju rešavati svi problemi.

Ambasador Božović je zahvalio Patrijarhu na prilici da na ovaj izuzetan dan bude sa Njim, čime se pokazuje veliko poštovanje prema Republici Srbiji i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade