VLADIMIR BOŽOVIĆ POSETIO VASELJENSKU PATRIJARŠIJU: Ambasador Srbije razgovarao sa vaseljenskim patrijarhom, preneo pozdrave Vučića i Porfirija

Novosti online

28. 02. 2021. u 20:02

ВЛАДИМИР БОЖОВИЋ ПОСЕТИО ВАСЕЉЕНСКУ ПАТРИЈАРШИЈУ: Амбасадор Србије разговарао са васељенским патријархом, пренео поздраве Вучића и Порфирија

Foto: Privatna arhiva

NJEGOVA Ekselencija Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović prisustvovao je danas svečanoj Liturgiji i proslavi 81. rođendana i 30. godišnjici Patrijaraške službe NJegove Svetosti Vaseljenskog Patrijarha Vartolomeja u Vaseljenskoj Patrijaršiji.

Tom prilikom je preneo pozdrave i čestitke NJegovoj Svetosti Patrijarhu Vartolomeju od Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića a po blagoslovu i NJegove Svetosti Patrijarha Srpskog Porfirija. Patrijarh Vartolomej se srdačno zahvalio i pozdravio Predsednika i pozvao ga da bude NJegov gost pohvalivši državničke napore Srbije i predsednika Vučića u borbi sa pandemijom Covid-19 i procesom vakcinacije koju je Patrijarh i sam primio i pozvao sve vernike da to učine.

Foto: Privatna arhiva

 

Takođe je pozdravio NJegovu Svetost Patrijarha Porfirija i izrazio želju za najboljim odnosima i nastavku saradnje kao i nadu i očekivanje da će ga skoro ugostiti u prvoj zvaničnoj poseti. Takođe se setio i Blažene uspomene pomena Patrijarha Irineja i blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija sa kojim je zajedno studirao i mnogo bio vezan, izrazivši žaljenje zbog velikog gubitka za SPC.

Ambasador Božović je Patrijarha Vartolomeja upoznao sa političkom situacijom u Crnoj Gori a naročito u svetlu svih događaja oko i novousvojenog zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: Privatna arhiva

Sagovornici su izrazili želju da se kroz Hristovo jevanđelje, ljubav, veru i dijalog trebaju rešavati svi problemi.

Ambasador Božović je zahvalio Patrijarhu na prilici da na ovaj izuzetan dan bude sa NJim, čime se pokazuje veliko poštovanje prema Republici Srbiji i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dejan

28.02.2021. 21:09

Izuzetno dobra poseta naseg ambasadora Bozovica,dobro da ga je ambasador upoznao sa desavanjima u Crnoj Gori oko spornog zakona o slobodi veroispovesti.

DraganSubotica

28.02.2021. 21:14

Patrijarh Vartolomej veoma poštuje našu crkvu i možemo očekivati da poseti Srbiju sad ima posebnu priliku za to jer je izabran novi patrijarh u našoj zemlji. Ambasador Božović je još jednom pokazao kako se radi i bori za svoju zemlju

Perica

28.02.2021. 21:26

Ambasador Bozovic prisustvovao je svecanoj Liturgiji i u razgovoru sa Vartolomejom imao je priliku da ga upozna sa desavanjima u Crnoj Gori i niposto ne smemo zaboraviti Vartolomoj jos davne 1998 godine izbacio iz crkve Mirasa Dedica i bio na strani SPC.

Boki Popovic

28.02.2021. 21:34

Jedna veoma dobra poseta naseg ambasadora koji radi samo na istini i pravdi naseg naroda i nase crkve kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori gde je imao niz neprijatnosti. Ocekujemo vrlo brzo povratak ambasadora u Podgoricu i uspostavljanju sto boljih odnosa Srbije i Crne Gore.