MANDIĆ I KNEŽEVIĆ REAGOVALI NA OBARANJE PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR": "Gorčina nakupljena od nepravde još stanuje u nama"

V.K.

05. 02. 2021. u 17:42

- NE bacamo danas kape uvis zbog ovakve odluke Apelacionog suda, jer gorčina nakupljena od nepravde još stanuje u nama. Neka razmisle građani kako je bilo nama i našim porodicam celo ovo vreme, kroz šta smo svi prolazili.

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РЕАГОВАЛИ НА ОБАРАЊЕ ПРЕСУДЕ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: Горчина накупљена од неправде још станује у нама

Foto: V.K.

- Da ne govorim o patnjama Bratislava Dikića koji je proveo četiri godine u zatvoru ili Branke Milić. Ne možemo zaboraviti suze Srboljuba Đorđevića, ali i sve ostale koji su zajedno sa nama bili maltretirani i ponižavani - kazao je na konferenciji za novinare Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, poručujući da će svi oni koji su učestvovali u kreiranju politički montiranog procesa morati da odgovaraju.

– Svi tragovi vode do Mila Đukanovića, dodao je Mandić.

- Trideseti avgust prošle godine trebao je da se desi u oktobru 2016. Kada je sprečeno da Demokratski front dođe na vlast u Crnoj Gori. Hvala onima koji su izdržali strahovite pritiske i ucene,  da optuže Milana Kneževića i mene. Strahovitu torturu su ljudi preživeli. Novo tužilaštvo će se pozabaviti svim ovim pitanjima.    

Milan Knežević, takođe jedan od lidera DF-a, kazao je da ne oseća nikakvu euforiju ili radost.

- Ovo danas je potvrda zakasnele pravde i ja ne mogu da se radujem jer je Crna Gora već bila oslobođena 16.oktobra 2016.godine. Sve ono što smo govori tokom procesa a i posle pokazalo se da je istina. Doživeli smo politički progon, ali pored svegane osećam mržnju prema sudiji Mugoši ili tužiocu Katniću. Samo ih pozivam da nam saopšte ko su nalogodavci hapšenja i procesuiranje Andrije Mandića i mene, rekao je Knežević,podsetivši da su sa advokatskim timom preživeli preko 177 ročišta.

– Moram priznati da sam srećan što je ova ukidajuća presuda doneta i za srpske državljane koji nisu podlegli pritisku i uperili prst prema Andriji i meni.

ROĐAK MU PRESUDIO

Andrija Mandić je objasnio razloge izostanka Mihaila Čađenovića, vozača DF, na konferenciji za novinare time što se on nalazi u samoizolaciji jer članovi porodice imaju kovid-19.

- On je osam meseci proveo u zatvoru zahvaljujući presudi rođaka Saše Čađenovića, specijalnog tužioca, koji je tokom procesa dobio stan. Neki su se obogatili, a neki zaposlili svoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!