GENERAL BRATISLAV DIKIĆ IZLAZI NA SLOBODU: Ukinute prvostepene presude u slučaju "državni udar"

V. K. - S. Đ.

05. 02. 2021. u 14:19

APELACIONI sud je ukinuo prvostepenu presudu u slučaju "državni udar", potvrđeno je "Vijestima".

ГЕНЕРАЛ БРАТИСЛАВ ДИКИЋ ИЗЛАЗИ НА СЛОБОДУ: Укинуте првостепене пресуде у случају државни удар

Foto: Arhiva VN

Bivši general Žandarmerije Srbije, Bratislav Dikić danas će izaći iz zatvora u Spužu, rekao je njegov advokat Dušan Jovović.

I Branka Milić koja je osuđena prvostepenom presudom na tri godine zatvora, odlukom Apelacionog suda oslobođena je, a informaciju je dočekala u ambasadi Srbije gde živi već više od dve godine.

- Pa da li je moguće?  Zatečena sam ovom vešću? Šta to sada znači? Da li će to opet sunce da me ogreje? Da li ću zagrliti svoju porodicu? Hvala ti Bože - kazala je Branka za "Novosti" u prilicno emotivnom naboju.

Nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvostepene presude u slučaju "državni udar" ovaj predmet je vraćen Višem sudu u Podgorici, na ponovno suđenje pred novim većem.

- Veće je ukinulo prvostepenu presudu jer su u postupku njenog donošenja i u samoj presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, a zbog kojih se nisu mogli prihvatiti ni činjenični ni pravni zaključci u prvostepenoj presudi, kako u donosu na postojanje krivičnih dela za koje su optuženi oglašeni krivim, tako i u odnosu na postojanje njihove krivice za ta dela, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Prvostepenom presudom u ovom slučaju, lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su 9. maja prošle godine na po pet godina zatvora. Vozač DF-a Mihailo Čađenović je tada osuđen na godinu i šest meseci zatvora.

Ruski državljani Eduard Šišmakov osuđen je tada na jedinstvenu kaznu zatvora od 15 godina za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju, a Vladimir Popov na kaznu zatvora od 12 godina za ista krivična dela.

Bivši šef srpske Žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je tada na kaznu od osam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, a Pedrag Bogićević za ista krrivična dela osuđen je na sedam godina. Nemanja Ristić osuđen je tada na kaznu zatvora od sedam godina za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, Srboljub Đorđević i Milan Dušić na po godinu i po zatvora, Branka Milić na tri godine zatvora, Dragan Maksić na godinu i devet mjeseci zatvora. Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu