PROSLAVLJENO BOGOJAVLJENJE U EPARHIJI BUDIMLJANSKO-NIKŠIĆKOJ: Joanikije odlikovao osoblje kovid bolnice u Beranama (FOTO/VIDEO)

M. S.

19. 01. 2021. u 15:30

VLADIKA budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije dodelio je lekarima i medicinskom osoblju Kovid bolnice pri Opštoj bolnici u Beranama, koja je dugo vremena bila jedina ovid bolnica na severu Crne Gore i podnela i podnosi najveći teret tokom epidemije, najviše odlikovanje Eparhije budimljansko-nikšićke, Zlatnu medalju Svetog velikomučenika i pobedonosca Georgija Prvog stepena.

ПРОСЛАВЉЕНО БОГОЈАВЉЕЊЕ У ЕПАРХИЈИ БУДИМЉАНСКО-НИКШИЋКОЈ: Јоаникије одликовао особље ковид болнице у Беранама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M.Sekulović

Medalju je u ime odlikovanih medicinskih radnika primio doktor Milovan Živković, načelnik Infektivnog odeljenja i zahvalio Episkopu Joanikiju, a u ime medicinskog osoblja zahvalila je Dijana Čukić, glavna sestra na Infektivnom odeljenju.


- Božić, Bogojavljenje i Vaskrsenje Hristovo krase mnogi lepi, narodni običaji, lepe priče, samo da ne dozvolimo da se uz te lepe priče pridruže i one druge,  ukoliko nije osveštana tradicija koju je Crkva blagoslovila, ali to pokazuje da narod vidi izuzetnost ovakovg dana i praznika. Ovakvi praznici nas pozivaju na to da se udaljimo od tih gluposti koje nam ovaj svet nudi, a nudi nam glupost, prazninu, bedu, depresiju, gramzivost i ostale nesreće.

Foto: M.Sekulović

 

Treba svaki hrišćanin da vidi koliko je povlašćen, koliku povlasticu ima kada ima priliku da učestvuje na svetim bogosluženjima. Tek kada vidimo kakav je ovaj svet, onda razumemo koliko znači molitva kojom se molimo u crkvi: Vi koji heruvime, anđele nebeske tajanstveno izobražavamo sada svaku zemljsku brigu ostavimo, makar na kratko. To će značiti da se sa Bogom sjedinjujemo, da se Njemu približavamo i da se sa Njim sjedinjujemo, da se usinovljujemo kroz Hrista Ocu našem nebeskom.

To je najveće dostojanstvo čovjeka da stane pred Cara nad carevima i Gospodara nad gospodarima, da se sa Njim izjednači Njegovom ljubavlju, kazao je u svojoj besedi episkop Joanikije, koji je juče obavio veliko vodoosvećenje.

                

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju