VETAR I JUGO KRŠILI ZELENILO I TOPILI BARKE: Padala stabla u Igalu

V.V.

29. 12. 2020. u 15:07

ВЕТАР И ЈУГО КРШИЛИ ЗЕЛЕНИЛО И ТОПИЛИ БАРКЕ: Падала стабла у Игалу

Foto V.V.

OLUJNO nevreme u noći između ponedeljka i utorka pričinilo je dosta štete hercegnovskom zelenilu.

Vetar koji je u jednom trenutku duvao brzinom do 120  kilometara na sat, iz korena je  iščupao veliki čempres koji je pao preko nekoliko spomenika na crkvenom groblju u Igalu. Kako nam je kazao otac Stevan Durić, nadležni moraju da naprave procenu  štete, a sa Komunalno-stambenim je dogovoreno da sutra na teren izađu sa Komunalnom policijom. 

- Svima ćemo pomoći u okviru svojih mogućnosti, poručio je otac Stevan.

Ekipe hercegnovskog Komunalno-stambenog preduzeća bile su na terenu do tri sata posle ponoći, a direktorica  Jasmina Konjević  kaže da je najviše štete bilo  u Omladinskom parku u Igalu, gde je došlo do pucanja velike grane, koja se delom zadržala na stablu, ali je zbog bezbednosti prolaznika, uklonjena.

- Radili smo  vozilom sa platformom i na visini po onakvom nevremenu i bilo je prilično teško. U naselju Lučići u Sutorini imamo stalno problem kada je ovakvo nevreme  jer  padaju stabla  na terenu koji je u zoni klizišta. Manjih intervencija bilo je i u gradu i duž rivijere u Kumboru i Baošićima, informisala je Konjević.

Vetar je oborio i novogodišnju jelku u Igalu, pa će je radnici Komunalnog preduzeća ankerisati. Oborena su tri stuba javne rasvete u naselju Drenovik.

Jak jugo  potopio je dve manje barke u gradskoj luci.  Pucali su vezovi na jahtama pa su i vlasnici proveli besanu noć. Na sreću, vfeće štete nije bilo.

Uzgajalište školjki u Kamenarima je desetkovano.


U galeriji možete pogledati kako izgleda grad posle nevremena. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)