CRNA GORA PRELOMILA: Ove godine bez dočeka, a evo koje mere su na snazi za praznike

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 12. 2020. u 18:05

ZABRANjENO je organizovanje dočeka Nove godine na otvorenom i u zatvorenom prostoru, saopštilo je u ponedeljak popodne Ministarstvo zdravlja Crne Gore koje je donelo nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

ЦРНА ГОРА ПРЕЛОМИЛА: Ове године без дочека, а ево које мере су на снази за празнике

B. Dabić

- Tokom verskih praznika (noć između 24. i 25. decembra 2020, noć između 5. i 6. januara, kao i noć između 6. i 7. januara 2021. godine) dozvoljava se izlazak iz objekata stanovanja radi prisustvovanja tradicionalnim verskim obredima pod već definisanim uslovima za boravak u verskim objektima i za vreme verskih obreda na otvorenom, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Takođe, zabranjeno je organizovanje svih stručnih i naučnih skupova (seminara, kongresa i sl) u periodu 28. decembra do 11. januara. Izuzetak su prijavljeni javni skupovi do 25 osoba, u trajanju ne dužem od 60 minuta, kao i uz pridržavanje mera fizičke distance od dva metra, nošenje maski i uz korišćenje megafona i transparenata, bez uzvikivanja.

Mere će važiti do 11. januara 2021. godine.

Zabranjen je rad noćnih klubova/barova i diskoteka. Rad ostalih ugostiteljskih objekata izuzev hotela organizovati u terminu od 07:00 - 20:00; osim za dane 24,25 ,30 i 31.12.2020 kao i 01,02, 06, 07 i 08.01.2021. godine kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane (ketering).

Rad hotela potrebno je organizovati na poseban način za dane 24, 25, 30. i 31. decembra kao i prvog, drugog, šestog, sedmog i osmog januara. Omogućava se rad hotelskih restorana samo za goste hotela od 07 – 16 časova u skladu sa važećim preporukama za pružanje usluga u restoranima tokom epidemije KOVID-19 . Nakon ovog perioda moguće je koristi usluge “rum“ servisa, kažu iz Ministarstva zdravlja i podsećaju da je zabranjen rad bazena i spa centara za navedene datume kao i zabavno-muzički program.

Zabavno muzički program van navedenih datuma moguće je organizovati u terminu sedam do 20 sati uz poštovanje važećih preporuka koje je izradio Institut za javno zdravlje.  Zabranjeno je izdavanje smeštajnih jedinica (vikendice, stanova i slično) za više od dve osobe, osim članovima zajedničkog porodičnog domaćinstva. Zabranjen je rad dečijih igraonica, a mera se, kako je pojašnjeno, odnosi na igraonice koje posluju samostalno ili u okviru tržnih centara, deo je mera koje će važiti do 11 januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki