RAMA POSETIO TUZI I RAZGOVARAO SA ĐELjOŠAJEM Zvanična Podgorica bez reakcije na iznenadnu posetu albanskog premijera

V.K.

29. 09. 2020. u 13:06

РАМА ПОСЕТИО ТУЗИ И РАЗГОВАРАО СА ЂЕЉОШАЈЕМ Званична Подгорица без реакције на изненадну посету албанског премијера

Foto: Tanjug AP

ZVANIČNA Podgorica ni jednom rečju nije osudila otvoreno mešanje susedne Tirane u unutrašnje stvari Crne Gore, kakva je trenutno formiranje nove Vlade.

Premijer Edi Rama, koji je uoči izbora zdušno podržao Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista, posetio je juče Tuzi gde je razgovarao sa predsednikom te opštine Nikom Đeljošajem, jednom od liderra koalicije Albanska lista, koja je zakucala na vrata buduće izvršne vlasti. Đeljošaj je kasno sinoć režimskim medijima kazao da se neformalno sastao sa Ramom.


-U pitanju je bio neslužbeni sastanak, samo so popili kafu i ništa više- izjavio je Đeljošaj.

U Socijalističkoj narodnoj partiji, članici koalicije „Za budućnost Crne Gore“, izražavaju zabrinutost zbog činjenica još uvek aktuelna vlast na čelu sa DPS i njenim premijerom Duškom Markovićem, nije reagovala na informaciju da je premijer jedne strane zamlje, nezvanično boravio u Crnoj Gori baveći se kadrovskim rešenjima buduće vlasti.

-Nije u pitanju Aleksandar Vučić, već premijer Albanije Edi Rama.  Zašto još uvek aktuelna vlast nije reagovala na ovu posetu? Edi Rama je lagano ušao u Crnu Goru i lagano u sred Tuzi razgovarao sa Nikom Đeljošajem o učešću Albanaca u novoj vladi. Ovo ne bi trebalo mnogo da čudi jer je Rama podržao iz prvog puta DPS u kampanji, ali se posle predomislio i poželeo uspeha „svojima“- navode u SNP.

–Ovakav izlet albanskog premijera ne bi trebalo da ostane neprimećen.  Zvaničnik druge države došao je da uređuje novu vlasti. Ne, nije to onaj kojeg biste gospodo iz vlasti odmah optužili da se umešao, već vaš drugar iz Albanije. Budite dostojanstveni do kraja, makar ga ukorite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Prle

29.09.2020. 15:38

Da je to uradio bilo ko od funkcionera ili političara iz Srbije, bilo bi istog trenutka objavljeno na sva propagandna zvona, a još verovatnije je da bi mu na granici bio zabranjen ulazak!