STENA SE OBRUŠILA NA MOST KOD BARA: Kamen od jedne tone se survao na prelaz preko Suvog potoka

B. Dabić

27. 09. 2020. u 11:21

MOST na Suvom potoku oštećen je tokom nevremena koje je zadesilo barski kraj. U momentu kad se obrušila stena na most prava je sreća da nije bilo ljudi na toj deonici koja vodi ka najvećem maslinjaku u zaleđu Starog grada, Džidžarinu.

СТЕНА СЕ ОБРУШИЛА НА МОСТ КОД БАРА: Камен од једне тоне се сурвао на прелаз преко Сувог потока

Foto: B. Dabić

Nakon velikog nevremena i obilnih padavina sa brda Bual su se odronile i obrušile stene od kojih je najveća pala na zapadnu stranu mosta i porušila deo ograde. Stena je ogromna i kako se procenjuje teška više od jedne tone.

Komisija Društva maslinara Bar je izašla na teren, konstatovala oštećenja mosta i zaključila da bi bilo važno da se šteta što skorije sanira. Iako je turistička sezona na kraju, maslinarska sezona tek treba da počne, veliki broj maslinara most koristi za odlazak u Džidžarin, a takođe, Barani su već stekli naviku da slobodno vreme provode u prirodi, a ovo područje je izvanredno za šetnju i rekraciju.

Zahvaljujući Turističkoj organizaciji Bar i arheologu Omeru Peročeviću Društvo maslinara Bar je uz pomoć majstorkih ruku Suvada Osmanovića od propadanja sačuvalo most.

- Nadamo se da će se naći finansijska sredstva koja su minimalna, ali koja, na žalost, Društvo nema da se most sanira i da mu se vrati prvobitni izgled kojeme su se svi divili, navodi se u saopštenju Društva maslinara Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024