RADOST KOD 3002 DECE: Opština Berane je i ove godine obezbedila besplatne udžbenike za sve osnovce

V.K.

25. 09. 2020. u 15:33

OPŠTINA Berane je i ove godine, sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene delatnosti, obezbedila komplete besplatnih udžbenika za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Ukupan broj učenika je 3002, uključujući i učenike iz beranske niže Muzičke škole, koji su drugi put obuhvaćeni ovom aktivnošću.

РАДОСТ КОД 3002 ДЕЦЕ: Општина Беране је и ове године обезбедила бесплатне уџбенике за све основце

Novosti

Kompleti udžbenika osnovcima, povodom početka školske 2020/2021. godine, od drugog do devetog razreda već su uručeni, dok će 1. oktobra, kada je zbog zbog pandemije koronavirusa pomeren zvaničan početak školske godine, biti podeljeni udžbenici za 231 đaka prvaka, uz poštovanje mera NKT-a.

- Mi već sedam godina obezbeđujemo besplatne udžbenike, stvorili smo već kontinuitet. Budžetom obezbeđujemo sredstva za nabavku udžbenika, smatramo da je to odgovaran odnos prema onima koji su za nas najznačajniji, a to su deca. Svesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori, a ove godine dodatno zbog pandemije koronavirusa, smatramo da će besplatna dodela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete. Ponosni smo što ovom aktivnošću lokalne uprave, kojom poštujemo Ustav Crne Gore, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodelom udžbenika. Ubeđen sam da će se ova praksa Opštine Berane u budućnosti, u potpunosti preneti na sve opštine i gradove u Crnoj Gori, kazao je predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna