PODGORIČKI portal Antena M objavio je jutros fotografije sa kružnog toka, na ulasku u Cetinje, na kojima se vide mladići sa bakljama u rukama ispod transparenta koji je odgovor na najavu mitropolita crnogorsko-primorsko Amfilohija da obnovi srušenu crkvicu-kapelu na vrhu Lovćena i podigne hram u kojoj će biti smeštena ikona Filermosa.

Gojko

16.09.2020. 12:03

Nije mi jasno zašto se toliki značaj pridaje grupi zavedenih pretezno besposličara.Cetnje je mesto sa cirka 13-15 hiljada stanovnika sa sve okolinom.Dobar deo stanovnika je sasvim suprotnog mišljenja ali zbog nezameranja to zadrzavaju za sebe.Mislim da neke realne opasnosti po bilo šta tu nema i treba ih tretirati kao i svaku grupu, nevladinu organizaciju i slično.Kad se izdemonstriraju neznaju ni oni sami o čemu neka otvore novčanike i frizidere i sve će im biti savršeno jasno.To je dizanje bure u čaši vode ništa drugo.

Jablan

16.09.2020. 16:35

@Gojko - Pravo Cetinje je propalo 1916 kad je CG kapitulirala i kad je vecina cetinjana posle odlaska kralja Nikole otisla u egzil ili u Srbiju/Bosnu. Autrougarska je u taj prazan prostor naselila svoje sluzbenike i podanike i vecina danasnjih Cetinjana su potomci upravo tih ljudi, sto se jasno vidi i po njihovim prezimenima. Nemaju oni niti fizickih niti karakterninh osobina kakve su krasile Cetinjane iz vremena Njegosa i kralja Nikole, pa ovakvo ponasnje i ne cudi.

neko iz mase

16.09.2020. 12:32

По латиници и по боји слова јасно се види са ким Срби и преосвећени имају посла.

ban Kulin

16.09.2020. 12:49

Svojataju Njegoša, a onda ipak ne bi da mu obnove kapelu; svojataju crkve i manastire SPC na čijim su zidinama freske i ikone naših Nemanjića, Svetog Save i ćirilica, a onda govore o velikosrpskim agresorima i o agresivnom svetosavlju ili pak zabranjuju ćirilicu, izostanak bilo kakve logike i zdravog razuma je oduvek bila klasična boleščina konvertitskih bezumnika.

011

16.09.2020. 12:53

Celo Cetinje je kao Dušanovac, koga to zanima šta hoće par njih. Neka prave svoju državu sa šiptarima pa neka im Milova dinastija vlada sledećih hiljadu godina. Normalni deo CG neka se ujedini sa maticom.

Nikola BGD

16.09.2020. 13:33

Originalna parola glasi : "dok se zemlja oko sunca kreće zvezdini se navijači umiriti neće " Ova parola sa zvezdinog Severa postoji još iz osamdesetih godina prošlog veka. Dakle ustaški montenegrini su ukrali ovu parolu kao što kradu sve što je srpsko.

Nikola BGD

16.09.2020. 21:58

@Nikola BGD - Оригинал гласи" "Док се Сунце око Земље креће, Србија се умирити неће"

Vesna Kiss

16.09.2020. 17:19

Za koga je sraman transparent, na ulazu u Cetinje. Za Crnogorce nije, jer samo oni mogu da odluce o Njegosevoj kapeli. On je bio crnogorski vladar i vladika. Znamo kako je kralj Aleksandar odradio posao. Donio kamen sa Oplenca i u svoje ime napisao posvetu, jer moglo mu je biti, zahvaljujuju teroru koji je sproveden tih godina, u Crnoj Gori. To ocigledno crnogorski Srbi ne zele da znaju!

Zavram

16.09.2020. 21:24

Душа мила, лепота наша, срце из недара! Ништа слађе, милије, искреније скоро нисам чула, до овог дечака, Свевишњи му подарио све врлине овога света, срећу и здравља на претек! Нека је жив и здрав, и нека чува и велича свој српски род. Свима нама на понос, другима за узор. Свака част родитељима, баки