Tenzije u Crnoj Gori uoči skupa crnogorskih patriota

Veliša KADIĆ

06. 09. 2020. u 08:40

ZAHTEVAMO od Uprave policije da hitno, u toku dana, identifikuje, locira i uhapsi osobe koje se bave kriminalnim radnjama, te da istraži plan izazivanja nereda i nasilne promene demokratski izabrane vlasti. Policija u najmanju ruku mora da ispita bezbednosno interesantna osobe za koja se sumnja da su upletene u navedeni plan.

Тензије у Црној Гори уочи скупа црногорских патриота

Arhiva Novosti

Zahtevamo da Uprava policije nakon današnjeg skupa dostavi na uvid predstavnicima nove vlasti sve službene snimke najavljenih okupljanja radi identifikacije svih i utvrđivanja njihovih namera i odgovornosti.

Ovo je saopšteno iz Prave Crne Gore uoči današnjeg skupa crnogorskih patriota u Podgorici, a povodom medijskih spekulacija da bi organozatori iz aktuelne vlasti mogli da izrežiraju nerede i za to, navodno, optuže opoziciju.

Današnje okupljanje u Podgorici, dodaju iz PCG, predstavlja skup visokog rizika, te strogo preporučujeu građanima da ne nasedaju na pozive organizatora i da rasplet sačekaju u svojim domovima ili na bezbednom mestu.

- U ovom trenutku ne možemo se osloniti na zakonito postupanje i ispunjavanje službenih obaveza Uprave policije i drugih službi bezbednosti. Funkcioneri Uprave policije su pod kontrolom kriminogenih grupa i visokopozicioniranih tajkuna i pojedinaca.

Iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" pozvali su svoje, ali i druge pristalice stranaka koje su pobedile na izborima da danas ostanu kod kuće. Kazali su da dobijaju sve više informacija o tome da mnogi direktori i rukovodioci javnih uprava, državnih preduzeća, kao i onih koja su bliski odlazećoj vlasti, na razne načine primoravaju zaposlene da prisustvuju skupu u nedelju, i da se u tu svrhu prave i određeni spiskovi.

Tim profesora Zdravka Krivokapića, nosioca liste "Za budućnost Crne Gore", saopštio je da poseduju informacije koje su im dostavili izvori iz bezbednosnih struktura Crne Gore da su mogući inscenirani incidenti sa tragičnim posledicama.

Inače, iako se to očekivalo, na sednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista, koja je održana u petak uveče, nije dogovoren vanredni kongres partije, ali je ta tema pominjana u diskusijama visokih funkcionera DPS. Kako pišu crnogorski mediji, na sednici je istaknuto da se ubrzo moraju sazvati sednice opštinskih odbora stranke.

Jedina tačka dnevnog reda sednice GO DPS bila je aktuelna politička situacija. Glavni odbor DPS sastao se samo pet dana nakon izbora na kojima je prekinuta trodecenijska vlast te stranke. Kako su pre održavanja sednice pisali pojedini mediji, na dnevnom redu trebalo je da bude i mogući odlazak Mila Đukanovića sa čela DPS, ali se o tome, ipak, nije raspravljalo u petak uveče. Na sednici GO zaključeno je da u DPS postoji odlučnost da se ništa od aktuelne situacije, kao i u budućnosti, ne prepusti slučaju, kao i da će nastojati da utiču na sve procese u društvu.

Youtube

RAŠČIĆ IZMISLIO NAPAD?

OSNOVNO državno tužlaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina i navoda koji su se pojavili u pojedinim medijima da je Sanin Raščić, predsednik omladine Socijaldemokrata Pljevalja, izjavama o prirodi i motivima napada koji se 1. septembra desio u Pljevljima, izazvao paniku među građanima u Crnoj Gori.

- U toku je prikupljanje svih neophodnih obaveštenja i podataka, nakon čega će tužilaštvo doneti konačnu odluku da li u radnjama ima elemenata krivičnog dela izazivanje panike i nereda - saopšteno je iz ODT.
Raščić je tvrdio da je napadnut od pravoslavnog življa i pristalica partija koje su osvojile vlast u Crnoj Gori.
M. D.


ČESTITKA SRPSKIH PISACA


NEPRAVEDNE su bile zamerke građanima Crne Gore kako decenijama nisu sposobni da obave demokratsku promenu vlasti jer u posthladnoratovskoj Evropi takvu demokratsku promenu - ako pod njom ne podrazumevamo lakrdije u organizaciji posednika meke, a pod pretnjom tvrde moći - nije bio u stanju da obavi nijedan narod. Pravedno je, međutim, svim demokratski orijentisanim građanima Crne Gore čestitati što su prvi u Evropi, posle pada "gvozdene zavese", bez ikakvog stranog upliva, na izborima izvojevali istinsku demokratsku pobedu.
Ovo se kaže u čestitki koju su uputili srpski pisci: Muharem Bazdulj, dr Slobodan Vladušić, dr Sava Damjanov, Vladimir Kecmanović, Marko Krstić, Igor Marojević, Slaviša Pavlović, dr Igor Perišić, Dejan Stojiljković i Vladimir Tabašević.


TOMPSONOVE PESME


NA okupljanju pod nazivom "Patriotski skup", koje je u četvrtak održano na Cetinju, pevala se pesma "Bojna Čavoglave" hrvatskog pevača koji promoviše ustaštvo, Marka Perkovića Tompsona, a što se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama. Na snimku sa Cetinja se može čuti da okupljeni pevaju i deo teksta koji glasi: "Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji"...

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.me da informacija nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.me čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (9)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju