NOSIOCI tri pobedničke liste koje su na parlamentarim izborima 30. avgusta osvojile većinu - Zdravko Krivokapić ("Za budućnost Crne Gore"), Aleksa Bečić ("Mir je naša nacija") i Dritan Abazović ("Crno na bijelo") potpisali su juče sporazum sa temeljima saradnje, koji predstavlja korak do formiranja nove vlade.

Komentari (18)

Dragan

10.09.2020. 07:43

Povlacenje priznanja Kosova i izlazak iz NATO-a bice uradjeni kada Becic i Krivokapic budu sami imali vecinu. Sada se ne moze zbog Abazovica jer on je ipak taj koji odlucuje. Moze on lako preci ka Milu?

Sumadinac

10.09.2020. 07:47

Srbin sam iz Srbije ali podrzavam potpuno politiku buduce vlasti u CG ,kao prvo sad nije vreme za povlacenje Kosova ili bilo kakvu vecu politiku sa Srbijom oni su novi posle 30godina i jos nemaju tako veliku moc jel Milo je jos presednik Drzave kao drugo moraju sto vise dobiti poverenje gracana i pristalice DPS pa onda uraditi to jel nezaboravim da DF i nova vlada zavisi od Abazovica.

Boris

10.09.2020. 10:19

@Sumadinac - Sumadinac@ nepetljaj se u politiku tvoja se je drzava raspla pre 30 godina a zvala se je Jugoslavija ,ja u sumadiji nisam upoznao istinskog nacionalnog Srbina sve su to tipovi koji kazu nema veze kako se ko zove bitno da je covek,najlepse je bilo za vreme tita,Jugoslavijs je bila najlepsa zemlja,tito je bio pravi predsednik,JNA najbolja najaca i sl. To su sumadinci

Miroslav

12.09.2020. 20:10

@Boris - Konju sodarski! Sta si ti umislio da si neki junak? Dodji u sumadiju konju, da vidis sta su casni i hrabri ljudi. Glibu glibavi!

Brk

10.09.2020. 08:59

Što se Srba tiče ništa se promeniti neće!Šiptar ih ucenio sa svojih 5 posto glasova da bi formirali vladu.Ostaje njihovo priznanne Kodova,jaca se veza sa Nato itd itd,sve kako je i bilo a mozda i gore.....

Bonaparta

10.09.2020. 09:01

Sasvim očekivano. Ne razumno je da nova vlast sve preokrene. Imate gomilu ljudi iz starog režima na svim položajima. Ne možete te ljude sve smeniti i postaviti svoje ljude. Drugo treći partner je Albanac po poreklu ni on baš neće u svemu da podržava druga dva partnera i okrene leđa svojima. Tek posle novih izbora doći će do onog što Srbija očekuje. Sada treba pomoći novoj vlasti da pusti korenove. Ne treba da trčimo pred rudu i dobijemo još jednu državu da finansiramo. Dovoljna nam je RS što je izdržavamo, a CG je pred bankrotom. Jeftinije je da oni to reše, a ne mi da poturamo leđa.

Vlada

10.09.2020. 09:20

Posto Srba ima 30% toliko i rukovodecih mesta na svim nivoima od ministarstava, diplomatskih predstavništava, direktora, nacelnika itd. Povlačenje priznanja Kosova bez cekanja jer i neke države NATO a ne priznaju Kosovo. Ili rušenje tzv nove vlasti. Oko ovoga nikaka ne sme biti popustanja. A sto se tice NATO tu neka ostanu.

maniks

10.09.2020. 09:32

Sjasi Kurta da uzjasi Murta. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju politike lopova,kriminalca i mafijasa Mila i ovih koji ce u dalje voditi CG. Tresla se gora rodio se Dritan koji odlucuje o svemu.

Goran

10.09.2020. 09:40

Nova Vlada treba da nastavi gde je stara Vlada stala. Crna Gora ne treba da resava kosovsko pitanje u Srbiji. Srbi neka sami vide gde su i zasto u problemima sa Albancima. Sto dalje od Srbije dok se Srbi ne oslobode Rusa. Sa Srbijom samo o zajednickim temama koje se ticu te dve zemlje. Zemlje u Severnoatlantskoj organizaciji su prosperitetne. To je cilj, ziveti bolje i biti bezbedniji.

iz glave

10.09.2020. 10:03

прво мора да се преузме власт без крви, онда да се пречисте бирачки спискови, среди државна управа, финансије и економија, па тек онда када грађани релаксирано чују аргументе зашто је СДП застава лоша, а ЦГ трбојока добро решење, зашто је признање КиМ лоше, а тројство Бг, БЛ и ПГ једини пут у будућност ЦГца и ЦГ референдумом одлуче и то да да одлука траје вечно. До тада НАТО и ЕУ ће се распасти

gz

10.09.2020. 11:04

Neka se Crnogorci izmedju sebe dogovaraju i rade sta misle da treba da rade. Kosovo je jedna ogromna nepravda i tragedija Srba, to ce biti ispravljeno, bez obzira sta radili razni zlocinci i oni sto ih podrzavaju i razni politicari gladni vlasti i para.