GRAD BLIŽI PET KILOMETARA: Opština Berane unapređuje ruralnu infrastrukturu - u toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje

M. S.

29. 08. 2020. u 12:53

U OKVIRU IFAD projekta, uz učešće Opštine Berane, počeli su radovi na asfaltiranju putnih pravaca na ruralnom području opštine Berane.

ГРАД БЛИЖИ ПЕТ КИЛОМЕТАРА: Општина Беране унапређује руралну инфраструктуру -  у току асфалтирање пута у МЗ Загорје

Novosti

- U toku su radovi na asfaltiranju puta u selu Zagorje, u dužini od 1.900 metara koji povezuje ovo selo i prigradsko naselje Donje Luge.

Završetkom radova meštanima će biti skraćen put prema gradu za pet kilometara, kazao je koordinator projekta u ime Opštine Berane, Milutin Mićović.

On naglašaca da će ove godine u okviru navedenog projekta biti asfaltirano sedam putnih pravaca u šest sela opštine Berane ukupne dužine 5.040 metara i izgrađen jedan vodovod u selu Petnjik. Ukupna vrednost radova je 323.916,89 evra od kojih je učešće Opštine Berane 25,51 odsto, odnosno 82.261,18 evra a ostatak se finansira iz IFAD projekta.

Novosti

- Ove godine je Opštini Berane odobreno sedam putnih i jedna vodovodna aplikacija. Osim puta u MZ Zagorje, gde su radovi u toku, biće urađen kružni put u dužini od 640 metara u MZ Dapsiće, putni pravac Škola – Kićan 400 metara u MZ Petnjik, putni pravac Brdo Trifunovića – Mihajlovići 500 metara i putni pravac Zagrađe – Labovići 560 metara u selu Zagrađe MZ Polica, putni pravac Jojovići 500 metara i putni pravac Kačmor – Crkva 540 metara u MZ Štitari, kaže Mićović.

U ime meštana Zagorja, Opštini Berane se zahvalio predsjednik mesne zajednice Radovan Lutovac.

Novosti

- Dugujemo veliku zahvalnost lokalnoj upravi na čelu sa predsednikom opštine Dragoslavom Šćekićem jer ovo je još jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuje u MZ Zagorje. U poslednjih 50 godina nije toliko urađeno na tom polju koliko je za protekle četiri godine. Ranije smo dobili novi put za planinu, novi vodovod, zatim putni pravac koji spaja sedam sela, kazao je Lutovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna