PONOSNO NOSE BARJAKE, PEVAJU, UZVIKUJU: Nikšićani u protestnoj šetnji podrške SPC (FOTO + VIDEO)

V. K.

22. 08. 2020. u 19:57

NA Trgu Šaka Petrovića, u podnožju Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog sabiraju se Nikšićani.

ПОНОСНО НОСЕ БАРЈАКЕ, ПЕВАЈУ, УЗВИКУЈУ: Никшићани у протестној шетњи подршке СПЦ (ФOTO + ВИДЕО)

Foto: V. K.

Okupljaju se u velikom broju, spremni da krenu u još jednu protesnu šetnju povodom usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti.

Veliki je broj mladih sa crnogorskim trobojkama koji uzvikuju "Ne damo svetinje". I stariji Nikšićani sa njima rame uz rame učestvuju u ovoj borbi za spas svetinja SPC u Crnoj Gori. Milijana Lučić Kovačević, sa trobojkom na kosi ponosno korača.

-Gde ću ako ne sa ovom pononom mlladosti. Odbraniće se Crna Gora - kaže Lučić Kovačević.

Protesnu šetnju predvodi epski pesnik Slavko Perošević.

- U Nikšiću nema vrba, kolko ovde ima Srba. Nema Mila, nema Tita, vladika se ovde pita - uzvikuju građani.

Peva se o Kosovu, Srbiji i Crnoj Gori....

Veličanstvena slika ispred Sabornomg hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Tvrda vera pravoslavna brani se u ovom gradu čiji je duhovni zaštitnik i pokrvitelj ostroški Čudotvorac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)