ODLAŽU POLAZAK U ŠKOLU: Đaci u Crnoj Gori u klupama tek od 1. oktobra

Novosti online

18. 08. 2020. u 17:14

ZBOG epidemiološke situacije, na predlog Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti (NKT) početak školske godine je odložen za 1. oktobar.

ОДЛАЖУ ПОЛАЗАК У ШКОЛУ: Ђаци у Црној Гори у клупама тек од 1. октобра

Foto: Depositphotos

Do odlaganja početka školske godine došlo je nakon procene zdravstvenih vlasti da regularan početak, za koji je obrazovni sistem bio spreman, nosi rizik po zdravlje dece zbog neizvesnog razvoja epidemiološske situacije koja je, iako pod kotrolom, još uvek složena.

Narednih dana Institut za javno zdravlje i predstavnici sistema obrazovanja definisaće jasne preporuke na osnovu kojih će biti objašnjen način organizacije nastave u školama i vrtićima.

- Dok traje prekid vaspitno-obrazovnog rada, primenjivaće se ranije utvrđena mera o plaćenom odsustvu sa rada jednom od roditelja ili staratelja deteta koje nije starije od 11 godina, sa izuzetkom zaposlenih u onim delatnostima čiji je rad NKT procenio neophodnim u ovom periodu - kažu u NKT.

U poslednja 24 sata je registrovano 47 novozaraženih koronom, saopštio je Institut za javno zdravlje. Testiran je 521 uzorak, a smrtnih slučajeva nije bilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili