DA LI ĆE I KAKO DA RADI DOM UČENIKA U RUSKOM KRSTURU: Internat kako kovid diktira

Z. RAJIĆ

17. 08. 2020. u 12:43

NEIZVESNO je da li će i kako od 1. septembra raditi Dom učenika pri Gimnaziji "Petro Kuzmjak" u Ruskom Krsturu, koju učenici pohađaju na srpskom i rusinskom jeziku.

ДА ЛИ ЋЕ И КАКО ДА РАДИ ДОМ УЧЕНИКА У РУСКОМ КРСТУРУ: Интернат како ковид диктира

Foto: Z. Rajić

Razlog je trenutna epidemiološka situacija.

Upravnik internata Mihajlo Nađ kaže da će manje nejasnoća biti posle 27. avgusta, po završetku drugog upisnog kruga, koji je u toku, i u zavisnosti od toga za koji će se model, od ponuđena dva, opredeliti roditelji gimnazijalaca.

- Ako se izjasne za kombinovani model - jedne nedelje neposredna nastava, a druge "na daljinu" - internat će raditi, ali ako rešenje ne bude jedinstveno, nego se, recimo, polovina roditelja odluči za dolazak dece u školu, a ostali za onlajn učenje, biće manje učenika u domu. To bi stvorilo i probleme u radu kuhinje i u formiranju vaspitnih grupa - rekao je Nađ.

On ističe da se internat, u kojem se trenutno sprovodi dezinfekcija i dezinsekcija, priprema kao da će učenici od septembra biti u školskim klupama.

DOMCI SA SVIH STRANA

DOM učenika u Ruskom Krsturu raspolaže sa 70 mesta, koja su svih prethodnih godina popunjavali đaci iz susednih opština, ali i Novog Sada i drugih udaljenijih gradova i sela. Uz gimnaziju opšteg tipa, u školi "Petro Kuzmjak" postoji smer turistički tehničar, koji je učenicima posebno privlačan.

- Ako bude tako, nekoliko soba u domu biće izdvojeno za karantin, za slučaj da se pojavi infekcija kovidom 19. Uz to, smanjio bi se broj stanara u sobama, a povećala bi se razdaljina na dva metra između učenika tokom obroka. Vreme za ručak bi se produžilo sa sat i po na tri sata, da bi svi, bez gužve, stigli da obeduju - kazao je Nađ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!