CRKVA ODGOVORILA MILOVIM "STRUČNJACIMA": Još jedan bezobzirni napad na Mitropoliju

V. K.

17. 08. 2020. u 20:44

SVOJIM današnjim neopravdanim i bezobzirnim napadom na Crkvu, Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je dokrajčilo i poslednje ostatke svog ugleda.

ЦРКВА ОДГОВОРИЛА МИЛОВИМ СТРУЧЊАЦИМА: Још један безобзирни напад на Митрополију

Peđa Ristić

Mitropolija crnogorsko-primorska, kao i ostale pravoslavne eparhije u Crnoj Gori su svoje, inače mnogobrojne aktivnosti (kako po raznovrsnosti, tako i po broju ljudi koje okupljaju), svele ispod svakog minimuma.

Ako je ovo telo, sada već izvesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se posljednjih sedmica odvijaju, kao odbljesak i svojevrstan nastavak litija za odbranu svetinja od onih koji hoće da konačno unište Crnu Goru diskriminatornim i sramnim zakonom o slobodi veroispovesti, onda adresa nisu institucije Srpske Pravoslavne Crkve, navodi se u reagovanju Mitropolije crnogorsko-primorske.

- Dame i gospodo, potpisnici posljednjeg beskrupuloznog i bespotrebnog ataka na Crkvu Božiju, otpor prema bezakonju koje vi zdušno podržavate organizuje sam narod. Ova tvrdnja nije nikakav demagoški populizam – nego puna istina. Kad je Crkva organizator to se uvek javno objavilo, a moglo se zaključiti i po nezakonitom postupanju Uprave policije i Tužilaštva, koji su, vrlo revnosno (gde bi nam bio kraj da su u svemu tako prilježni), procesuirali sveštenike i članove crkvenih odbora, koji su se pojavljivali kao organizatori litija i molebana, privodeći ih, hapseći ih, pritvarajući ih i optužujući ih za koješta. Dakle, kad crkvena tela nešto organizuju – to je poznato čitavoj javnosti. S obzirom da ovde to nije slučaj, možemo samo reći da ste obmanuli javnost izrekavši tu neistinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)