REAKCIJA DF-A NA ĐUKANOVIĆEV INTERVJU: Građane zasmejavaju izjave „principijelnog“ predsednika Crne Gore

V.K.

30. 07. 2020. u 19:42

U REAGOVANjU Demokratskog fronta na intervju koji je na TV Prva dao predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ističe se da i pored svih problema „današnji dan u Crnoj Gori je veseo, jer se građani javno smeju izjavama predsednika Crne Gore, koji je svojim patološkim zaobilaženjem istine potukao i samog grofa Minhauzena“.

РЕАКЦИЈА ДФ-А НА ЂУКАНОВИЋЕВ ИНТЕРВЈУ: Грађане засмејавају изјаве „принципијелног“ председника Црне Горе

Foto: Fejsbuk

- Kao preletač iz crkve u crkvu, kao onaj koji je naopako ložio badnjake na Cetinju, po čemu se videlo da mu je i politika naopaka, Đukanović je doživio „prosvetljenje“. U svom maniru, za svoj lični transfer, jer on to očito tako i tumači, prešao je iz crkve u crkvu, i naprečac zaboravio kako je Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu Amfilohiju smerno ljubio ruku pa se preko noći obrnuo put Miraša, navodi se u saopštenju. –U svojoj izjavi napravio je i niz jezičkih budalaština pa bi, kad već ne zna strane jezike, mogao otići na dopunsku nastavu iz crnogorskog mu jezika. Uz patološki sindrom izvrtanja istine, u akutnom verskom zanosu Đukanović je izjavio da će „do zadnjeg daha raditi na obnovi CPC“. Demokratski front podseća Đukanovića da ne postoji prednji i zadnji dah, nego prvi i posljednji, a po pitanju njegovog skupocenog „Majbaha“ postoji prednja i zadnja vuča, pa je Đukanović očito pomešao ulje i vodu.

DF navodi da su  građani Crne Gore su svedoci njegovih preletačkih sposobnosti: od borbe za Jugoslaviju do borbe za nezavisnu Crnu Goru, od dobijanja miliona od Rusije za nezavisnost do okretanja leđa toj istoj Rusiji, od borbe za Mitropoliju do borbe za CPC, od podrške Klintonovoj protiv Trampa, do poltronisanja Trampu.

- A nedavno, iako mu je Rusija navodno nameštala državni udar, Đukanović je bezuspešno moljakao za poziv za Paradu u Moskvi povodom Dana pobede nad fašizmom. Ali taj „veliki“ antifašista nije pozvan. Dakle potpuno je jasno da se Đukanović ruga i zdravom razumu građana i njihovom istorijskom pamćenju, i da bi sutra, ako to bude u interesu njegovog održanja na vlasti, glasao i protiv CPC. A nije ni obrazložio čin „prosvetljenja“ kad je obrnuo prema CPC, ali je po pitanju svetinja svima jasno da njemu, u stvari, ništa nije sveto osim neograničene moći i privilegija. Građanima Crne Gore potpuno je jasno da se Đukanoviću već odavno ništa ne može verovati osim da želi zadržati vlast po svaku cenu kao da mu je po nasleđu pripala. Njegov lažni patriotizam u celini je utemeljen na stvarnim privilegijama koje još uvek održava manipulacijama. A među njima je i njegov lažni verski zanos do prve prilike, kako je sve dosad i činio kako vetar dune, u cilju očuvanja bogatstava i privilegija. Đukanovićev pravi oltar je jedino šalter bilo koje banke na kojoj drži milione, dok građanima Crne Gore prosipa priče o ljubavi prema Crnoj Gori i CPC. Pa je bolje da objasni kako je on po Forbsovoj listi jedan od najbogatijih vladara uz pelješenje svoje zemlje i građana. Da ima imalo moralnih skrupula ne bi danas bio ni jedini predsednik u Evropi koji zavađa građane, ne bi li još jednom ušićario i na brzu ruku izbornim mućkama dobio izbore u doba korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!