IZJAVA FAŠISTIČKA I RASISTIČKA: Reagovanje Milutina Đukanovića, šefa poslaničkog kluba DF, na poruku Srđana Darmanovića

Veliša KADIĆ

14. 07. 2020. u 15:43

FAŠISTIČKA i rasistička je izjava ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanovića da se Srbija meša u unutrašnje stvari Crne Gore, i kako neće dozvoliti da Crna Gora bude srpska država.

ИЗЈАВА ФАШИСТИЧКА И РАСИСТИЧКА: Реаговање Милутина Ђукановића, шефа посланичког клуба ДФ, на поруку Срђана Дармановића

Foto: V.K.

- Crna Gora je nominalno građanska država, a Srbi i oni koji ne kriju da im je poreklo srpsko kao i oni koji svoj maternji jezik zovu njegovim pravim imenom, čine veliki deo tih građana, samim tim Crna Gora je već i srpska država, kao i država svih drugih koji u njoj žive.

- Problem je u tome što se pravo Srbima da budu građani ove zemlje spori, zato što se oni sećaju svoje istorije na prostoru Crne Gore i što drže konstantu tradicionalne, Njegoševe Crne Gore u današnjoj državi. Sa druge strane, Srbija nikada nije imala nijedno mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo ne mešanje koje bi se ticalo teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje. Za to vreme Darmanović i crnogorski režim već više od deceniju podržavaju i direktni su saradnici separatističkih vlasti u Prištini, priznali su lažnu državu na teritoriji Srbije, glasali za članstvo te paradržave u svim međunarodnim institucijama, uključujući i UNESKO, i time se direktno umešali u ono što je unutrašnja stvar Srbije i ugrozili joj suverenitet i teritorijalni integritet. To su proglasili svojim državnim interesom. Dakle državni interes današnje Crne Gore je naneti štetu Srbiji. Takođe, imamo i mešanje podgoričkog režima u unutrašnje kanonsko ustrojstvo pravoslavne crkve, gde oni hoće da prigrabe za sebe mogućnost da menjaju milenijumske kanone sa Vaseljenskih sabora, iako je to protivustavno.

- Pozivamo ovom prilikom ministra Darmanovića da se izjasni o tome što je majka svih pravoslavnih crkava Aja Sofija opet pretvorena u džamiju, s obzirom da je pravoslavne svetinje na Kosovu i Metohiji, pa čak i one koji su pripadali kraljevini Crnoj Gori, kroz svoje spoljnopolitičko delovanje spreman da ustupi narkokartelima koji vladaju u Prištini - ističe Đukanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!