OROČILI PODRŠKU VLADI: Oglasile se Demokrate Crne Gore

V.K.

17. 03. 2024. u 18:04

Predsedništvo Demokrata na danas održanoj sednici jednoglasno je odlučilo da daje oročenu podršku ovoj vlasti sve do sticanja IBAR-a, nakon čega će se sprovesti temeljna analiza odnosa među potpisnicima Sporazuma, saopšteno je iz te partije.

ОРОЧИЛИ ПОДРШКУ ВЛАДИ: Огласиле се Демократе Црне Горе

Vlada Crne Gore

Takođe su utvrdili da neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju Sporazuma u u smislu principa, konstituenata, podele oblasti i resora unutar Vlade Crne Gore.

Predsedništvo Demokrata ocenilo je odluku Vlade Crne Gore o imenovanju vršioca dužnosti Direktora Uprave policije kao nezakonitu.

- Predsedništvo izražava iznenađenje zbog stava jednog koalicionog partnera iz parlamentarne većine, koji nema članove Vlade, a koji je kroz medijske istupe, i na druge načine, opravdavao nezakonito postavljenje v.d. direktora UP iako od Demokrata istovremeno očekuje afirmaciju i poštovanje koalicionog Sporazuma. Istovremeno pozdravljamo principijelan odnos drugog koalicinog partnera unutar parlamentarne većine koji nema članove Vlade, a koji je ukazao na zakonske i proceduralne propuste - navodi se u saopštenju.

Pružili su punu podršku ministru unutrašnjih poslova, Danilu Šaranoviću, kako za njegov dosadašnji rad, poštovanje zakona, zaključaka Vlade i predlaganje, po oceni ministra najboljeg kandidata za v.d direktora UP. Takođe podržavaju ga u tome da se pravna bitka oko ovog pitanja nastavi pred Upravnim sudom.

- Ovo je ključni korak ne samo za rešavanje trenutne pravne i političke situacije, već i da nadležne institucije preduzmu odgovarajuće radnje i pokrenu postupke, kako su i najavili u svojim javnim istupima, navodi se u saopštenju, dodajući da iako nezakoniti čin izbora v.d. direktora Uprave policije nije afirmacija evropskih vrednosti, i pored dominantnih mišljenja da se treba napustiti vlast, Predsedništvo daje oročenu podršku ovoj vlasti sve do sticanja IBAR-a, nakon čega će se sprovesti temeljna analiza odnosa među potpisnicima Sporazuma.

Predsedništvo neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju Sporazuma u smislu principa, konstituenata, podele oblasti i resora unutar ove Vlade Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!