POD LUPOM UBISTVA I KORUPCIJA: Predsedavajući Skupštine Crne Gore najavio formiranje anketnih odbora

V. KADIĆ

14. 02. 2024. u 07:37

PREDSEDNIK Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je iz Brisela gde je prisustvovao sednici Evropskog parlamenta, da očekuje da će se vrlo brzo formirati anketni odbori, koji bi se bavili temama ubistva Duška Jovanovića, Pavla Bulatovića, ali i onih koji će pratiti korupcionaške afere i sticanje prvog miliona bivšeg šefa države Mila Đukanovića.

ПОД ЛУПОМ УБИСТВА И КОРУПЦИЈА: Председавајући Скупштине Црне Горе најавио формирање анкетних одбора

Skupština Crne Gore

Pre puta u sedište Evropske unije, Mandić je izjavio da je sada dobra prilika da novoizabrani vrhovni državni tužilac Milorad Marković ponovo otvori slučaj ubistva saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića, jer ima mnogo svedoka, a čovek koji je bio zajedno sa pokojnim ministrom nije saslušan nijednom u svojstvu svedoka.

- Nezavisno od toga da li se radilo o ministrima, političarima, novinarima, ali ubistvo Pavla Bulatovića i Duška Jovanovića ostali su težak teret na savesti Crne Gore, pravosuđa i bezbednosnog sektora, koji su taj posao trebalo da urade na kvalitetan način - naveo je Mandić.

Ima li CG borce protiv mafije?

MINISTAR pravde Milović saopštio je tokom boravka u Italiji da će se trg u Podgorici zvati po sudiji Đovaniju Falkoneu i njegovom saradniku Paolu Borseliniju. Na to je reagovala Slavica Šćekić, sestra ubijenog policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

- Ne nipodaštavam ovog borca protiv mafije... Ali, njime neka se ponosi Italija! Crna Gora ima kime da se ponosi... To je moj brat, Slavoljub... Jezivo i strašno je saznanje da Slavoljubovu žrtvu ne ceni država Crna Gora, za koju je svoj život dao braneći je od mafije - napisala je Slavica Šćekić na "Fejsbuku".

Bivši premijer Dritan Abazović saopštio da internacionalizacijom ubistva vlasnika i novinara dnevnog lista "Dan", Duška Jovanovića, može da pokaže put ka rešenju koje bi otvorilo prozor za rasvetljavanje ne samo ovog, nego i mnogih drugih krivičnih dela koja su se desila nakon ovog zločina. U ovu priču uključile su se i Sjedinjene Američke Države koje su zvaničnoj Podgorici, kako je tada rečeno, poslale poruku da će Crnu Goru uputiti na one departmane koji mogu biti od koristi da se reši ta stvar.

Puška kojom je pre dvadeset godina ubijen Jovanović je u depou Višeg suda u Podgorici. Tokom kopanja tunela čulo se da je ukradena, da bi sudija tog suda ovo demantovao. Tadašnji direktor Uprave policije Nikola Terzić kazao je da su se u depou nalazili dokazi o ubistvu Duška Jovanovića i nije isključio mogućnost da je "kontaminacija tih dokaza mogući motiv ovog kriminalnog dela".

U borbu protiv kriminala i korupcije uključio se i ministar pravde Andrej Milović koji je ovih dana boravio u Italiji, od koje očekuje podršku u uspostavljanju budućeg Specijalnog suda u Podgorici, kao i pomoć povodom "antimafija" zakona o oduzimanju imovine po italijanskom modelu, a u skladu sa smernicama Evropske komisije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)