BOŽIĆNI PRIJEM MITROPOLIJE CRNOGORSKO-PRIMORSKE: Prisustvovali Milatović, Mandić, Bečić... (FOTO)

Novosti online

11. 01. 2024. u 21:25

Mitropolija crnogorsko-primorska priredila je večeras Božićni prijem u hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, kojem je prisustvovao predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

БОЖИЋНИ ПРИЈЕМ МИТРОПОЛИЈЕ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКЕ: Присуствовали Милатовић, Мандић, Бечић... (ФОТО)

Foto: TVCG

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, obraćajući se zvanicama, najsrdačnije je čestitao praznik rođenja Hristog i Novu godinu.

- Radost ovog praznika obuhvata nebo i zemlju, ushićuje anđele i prosvetljuje narode - rekao je mitroplit Joanikije.

Crnogorski predsednik Jakov Milatović naveo je na društvenoj mreži X (Tviter) da je prijemu prisustvovao na poziv mitropolita Joanikija i poručio da simbolika božićne radosti podseća na neprolazne vrednosti mira, solidarnosti, sloge i međusobnog uvažavanja, koje, kako je naveo, čine temelj društvenog razvoja i sveukupnog prosperiteta.

- Neka najradosniji hrišćanski praznik donese zdravlje, napredak i svaku porodičnu sreću, kako bismo zajedno nastavili da gradimo bolje i pravednije društvo u interesu svih građanki i građana u Crnoj Gori - poručio je Milatović.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, potpredsednik Vlade Aleksa Bečić, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, predstavnici diplomatskog kora, generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić, ministri, gradonačelnici...

Na prijemu su bili i predstavnici Islamske i Jevrejske zajednice, kao i Katoličke crkve u Crnoj Gori.

(RTCG)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!