LAŽNI ALBANSKI SVEŠTENIK PROVOCIRA NA CETINJU: Pokazao dvoglavog orla i poručio - "Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske" (FOTO)

Novosti onlajn

14. 11. 2023. u 10:58

ALBANSKI državljanin Nikola Džufka (Nikolla (Blazhde) Xhufka)), koji se predstavlja kao sveštenik, na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografije susreta sa mitropolitom nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Mihailom na Cetinju, kao i provokativnu fotografiju ispred Cetinjskog manastira, na kojoj je ukrštenim dlanovima aludirao na albanskog dvoglavog orla.

ЛАЖНИ АЛБАНСКИ СВЕШТЕНИК ПРОВОЦИРА НА ЦЕТИЊУ: Показао двоглавог орла и поручио - Црногорска црква је независна од српске демонске (ФОТО)

Foto: Facebook/AT Nikolla Xhufka

U opisu fotografija Džufka je napisao: "Istorijski! Imao sam čast da se sretnem sa mitropolitom crnogorskim, njegovim preosveštenstvom Mihailom. Bio sam iznenađen činjenicom da njegovo preosveštenstvo savršeno poznaje Albansku crkvu i do detalja život i delo Fan Nolija. Crnogorska crkva je nezavisna od srpske demonske crkve. Na ovom sastanku razgovarali smo o suštinskim stvarima za budućnost dve crkve: albanske i crnogorske", napisao je Džufka.

Dodao je da je sa sagovornikom iz nekanonske CPS razmenio savete, a da je njegova glavna poruka bila: "Albanci zaslužuju nacionalnu crkvu daleko od srpske i grčke", te da su Albanci većinski muslimanski narod, ali da je Albanska crkva srce Albanaca. U svakoj zemlji u kojoj se govori albanski mora postojati Albanska crkva, npr. na *Kosovu, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Čameriji… Albanska pravoslavna crkva Elbasana je duhovni, verski i patriotski centar Albanaca svuda.

Džufka je takođe objavio i fotografiju sa doskorašnjim premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem i napisao: "Bratski sastanak sa Dritanom Abazovićem na kojem smo razgovarali o Albanskoj nacionalnoj crkvi Elbasan, Fan Noliju i budućnosti Albanske crkve u Crnoj Gori".

Kako prenosi podgorički portal IN4S, albanska Pravoslavna mitropolija Elbasana je putem zvaničnog sajta radija "Vaskrsenje" upoznala javnost da je reč o varalici i lažnom svešteniku. U albanskoj javnosti Džufka je, dodaje se, poznat po izjavama punim nacionalne mržnje i idejama o proterivanju arhiepiskopa Anastasija iz Albanije i osnivanju kosovske crkve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave