LEKIĆ RAZREŠEN DUŽNOSTI Odbor direktora RUPV postupio po naredbi inspekcije

M. D.

29. 08. 2023. u 11:30

ODBOR direktora Rudnika uglja Pljevlja razrešio je izvršnog direktora te kompanije Milana Lekića i za vršioca dužnosti direktora imenovao Alena Štulića.

ЛЕКИЋ РАЗРЕШЕН ДУЖНОСТИ Одбор директора РУПВ поступио по наредби инспекције

Rudnik uglja

Prema saopštenju Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja odluka o smeni Lekića je doneta jednoglasno, a nakon što je inspekcija rada utvrdila da je on nezakonito imenovan na funkciju izvršnog direktora Rudnika uglja.

- U suprotnom, Odbor bi ušao u zonu krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja i doveo u pitanje funkcionisanje kompanije, oglušujući se o naredbu nadležnog organa - naveo je Odbor direktora.

Podrška

PRETHODNIH dana u Pljevljima je pokrenuto potpisivanje peticije podrške Milanu Lekiću a za jedan dan, kako kažu organizatori, prikupljeno je više od 4.000 potpisa.

- Za vršioca dužnosti do izbora izvršnog direktora, a najduže 60 dana imenovan je Alen Petra Štulić dipl. inž.rudarstva, zaposlen u ovoj kompaniji - naveli su iz Odbora direktora.

Oni su pozvali kolege rudare, da uprkos pokušajima stvaranja tenzija, rade svoj posao savesno i predano u interesu kompanije.

Pismo vladici Atanasiju

ODBOR direktora obratio se i vladici Mileševske eparhije Atanasiju.

- Cenimo i uvažavamo vašu zabrinutost kao duhovnog pastira pravoslavnog naroda u Pljevljima, ali smo Vas dužni obavestiti da ovaj organ postupa isključivo po zakonu. Verujemo da su za Vas svi vernici jednaki, bez obzira na političku i drugu pripadnost, pa shodno tim postulatima i zakonima države u kojoj radimo tako i postupamo - navodi se u poruci Odbora direktora.

Odbor direktora Rudnika uglja izabrao je Milana Lekića, predsednika Opštinskog odbora Nove srpske demokratije za izvršnog direktora 12. aprila 2021. godine na period od četiri godine.

U Rešenju inspektora rada Veljka Vlaovića donetog 18. avgusta, koja je obavljena na inicijativu Instituta Alternativa navedeno je da je on na tu funciju izabran nezakonito, mimo konkursa.

Inspekcija je naložila predsedniku Odbora direktora Rudnika uglja Dušanu Janjuševiću da u roku od 20 dana od prijema rešenja otkloni nepravilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)