MANDATAR SPAJIĆ DANAS POČINJE DRUGI KRUG KONSULTACIJA: Za stolom ZBCG, Adrijan otpao?

M. SEKULOVIĆ

15. 08. 2023. u 07:00

MANDATAR za sastav nove Vlade Crne Gore Milojko Spajić danas počinje drugi krug razgovora sa liderima političkih partija, koji bi mogli da budu deo nove skupštinske većine, a trebalo bi na osnovu izbornih rezultata da budu deo Vlade. Kako "Novosti" saznaju, Spajić će danas razgovarati sa liderima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i koalicije "Za budućnost Crne Gore", Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

МАНДАТАР СПАЈИЋ ДАНАС ПОЧИЊЕ ДРУГИ КРУГ КОНСУЛТАЦИЈА: За столом ЗБЦГ, Адријан отпао?

milutin sekulović

Očekuje se da će se učesnici sastanka dotaknuti pitanja čelnika Skupštine Crne Gore. Ovu poziciju je Spajić prilikom zvaničnih razgovora "obećao" Bečiću, ali bivše članice DF, sudeći prema zvaničnim izjavama, ne odustaju od te funkcije.

Nad pregovorima lebdi i pitanje da li će strane ambasade "progutati" ulazak Srba u Vladu, pre svega zbog odnosa prema Rusiji.

Odugovlačenje nije dobar signal

BILO kakvo odugovlačenje u pregovorima ne bi bilo dobar signal. Građani očekuju da Spajić efikasno vodi pregovore o strukturi i sastavu nove vlade. Efikasnost bi značila da mandatar do 30. avgusta saopšti obrise dogovora o vladi i da se čitav pregovarački proces završi do sredine septembra tako da do kraja sledećeg meseca imamo skupštinsku sednicu na kojoj bi se birala nova vlada - smatra politički analitičar, dr Vladimir Pavićević.

- Za sada je situacija ovakva - iz ambasada Nemačke i Engleske se snažno protive ulasku ZBCG u Vladu. Amerikanci su za razliku od ranijih stavova sada fleksibilniji i čini se da nemaju ništa protiv toga - kaže izvor "Novosti", dobro upućen u pregovore. - Jedno je gotovo sigurno, nakon poslednjih izjava kojima je veličao zločinačku akciju "Oluja", u Vladi neće biti mesta za čelnika Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića. U Spajićevim vizijama među članovima Vlade nije viđen ni Dritan Abazović, posebno nakon poslednjih izjava o "kriptoaferi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)