EPILOG DRAME U HERCEG NOVOM: Oglasili se zvaničnici, odgovorili da li je zaista bila u pitanju ajkula u Jadranu

Novosti online

13. 08. 2023. u 20:15

ZVANIČNICI iz Herceg Novog oglasili su se nakon brojnih spekulacija da je u Meljinama prethodnih dana usnimljena ajkula.

ЕПИЛОГ ДРАМЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Огласили се званичници, одговорили да ли је заиста била у питању ајкула у Јадрану

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mrežama, ali i u medijima, kružio je snimak jedne turistkinje, a tvrdilo se da je u Jadranu usnimljena ajkula pešikan. Međutim, kako objašnjavaju nadležni, uopšte nije reč o opasnom morskom predatoru.

- Naime, radi se o jednom od mnogih snimaka koji su nastali 21. juna ove godine, kada je u akvatorijum naše marine došao redak gost. Radi se o ribi zvanoj Lampuga, koja je pelagijska riba - naveli su iz Opštine Herceg Novi.

Iako je reč o ribi koja živi u celom Jadranu, u pitanju je veoma retka riba.

- Ima izduženo telo spljošteno na bokovima i prekriveno sitnim ljuskama. Ona je izuzetan plivač i po prirodi grabljivica, ali apsolutno bezopasna po ljude. Hrani se isključivo sitnom plavom ribom koja pliva po površini što se može videti na svim snimcima koji su tada nastali - pre mjesec i po dana - navode zvaničnici.

Kako ističu, na opštu radost svih prisutnih turista i meštana, ovaj primerak Lampuge se u zalivu zadržao oko pola sata.

- Sve vreme je plivala po površini loveći sitniju ribu. Njeno prisustvo prijavljeno je Institutu za biologiju mora, koji prati kretanje i migracije svih retkih vrsta koje posete naš prelepi zaliv - navode iz kompleksa Lazure.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)