ČEKA SE IZBOR ŠEFA PARLAMENTA: Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore (FOTO/VIDEO)

V.K.

27. 07. 2023. u 10:15 >> 12:32

NAKON intoniranja državne himne, počela konstitutivna sednica novog saziva Skupštine Crne Gore, na čijem je dnevnom redu i izbor predsednika parlamenta.

ЧЕКА СЕ ИЗБОР ШЕФА ПАРЛАМЕНТА: Конститутивна седница Скупштине Црне Горе (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. K.

Sednici prisustvuje i crnogorski predsednik Jakov Milatović.

Na dnevnom redu sednice je i utvrđivanje broja potpredsednika i njihov izbor, kao i izbor predsednika i članova Administrativnog odbora. Biće  usvojen izveštaj Državne izborne komisije o parlamentarnim izborima, koji su oržani 11. juna. Konstitutivnom sednicom, do izbora šefa Parlamenta, predsedava najstariji poslanik kome u radu pomažu najmlađi poslanik i generalni sekretar parlamenta. Najstariji poslanik u novom sazivu je Milan Lekić iz koalicije "Za budućnost Crne Gore" , a najmlađi je poslanik Pokreta "Evropa sad" Mirko Đukić (25).

U novom sazivu Skupštine lista PES-a imaće 24 poslanika, a koalicija "Zajedno", okupljena oko Demokratske partije socijalista, 21. Koalicija ZBCG imaće 13 poslanika, Lista "Hrabro se broji" 11, a Bošnjačka stranka šest. Po dva predstavnika u parlamentu imaće koalicija Socijalističke narodne partije i Demosa i Albanski forum, a po jednog Hrvatska građanska inicijativa i Albanska alijansa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)