ULCINJU VRAĆENA POMORSKA TRADICIJA: Otvoren pomorski granični prelaz

B. DABIĆ

12. 07. 2023. u 13:22

Privremeni granični prelaz za pomorski međunarodni putnički saobraćaj otvoren je danas na pristaništu u Ulcinju.

УЛЦИЊУ ВРАЋЕНА ПОМОРСКА ТРАДИЦИЈА: Отворен поморски гранични прелаз

Foto: MUP CG

Ovaj granični prelaz će  biti otvoren u periodu od 12. jula do 30. septembra 2023., u vremenu od 09.00 do 20.00 časova za saobraćaj putnika.

Premijer Dritan Abazović, je naveo  da je „ovo veliki dan za Ulcinj“.

„Poslije skoro čitavog veka vratili smo pomorski granični prelaz najjužnijoj opštini. Još jedan servis za naše građane, ali i brojne turiste koji dolaze plovilima. Vraćamo pomorsku tradiciju u naš drevni Ulcinj„, naveo je Abazović.

-Vlada Crne Gore na ovaj način dala je punu podršku razvoju turističke privrede Ulcinju, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. Ističući da je Ulcinj do sada bio jedina primorska opština na čijoj teritoriji nije postojao otvoren granični prelaz za pomorski međunarodni saobraćaj.

 Adžić je kazao da je MUP u saradnji sa drugim nadležnim institucijama ovu inicijativu upućenu od strane predsednika Opštine Ulcinj “realizovao u najkraćem mogućem roku”.

Predsednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari izrazio je zadovoljstvo što grad sa „najbogatijom i najstarijom pomorskom tradicijom Crne Gore konačno otvara nautički granični prelaz“ i zahvalio svim saradnicima na nivou lokalne uprave i Vlade koji su doprinijeli da se „ostvari dugoočekivani san“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave