BURA U CRNOJ GORI ZBOG SPAJIĆA I UHAPŠENOG KRALJA KRIPTOVALUTA: On tvrdi da mu neko smešta, Medojević izneo teške optužbe

Tanjug

06. 06. 2023. u 13:41

U FINIŠU predizborne kampanje uoči vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna, lider Pokreta za promene Nebojša Medojević optužio je danas predsednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića da je umešan u organizovani kriminal, da se družio sa uhapšenim kraljem kriptovaluta Do Kvonom sa kojim je, kako tvrdi, imao zajedničke milionske kombinacije.

БУРА У ЦРНОЈ ГОРИ ЗБОГ СПАЈИЋА И УХАПШЕНОГ КРАЉА КРИПТОВАЛУТА: Он тврди да му неко смешта, Медојевић изнео тешке оптужбе

Foto: Profimedia/Jutjub/RTCG - Zvanični kanal

Medojević tvrdi da je Spajić, kao ministar finansija u Vladi Crne Gore Zdravka Krivokapića, zaduženjem emitovanja državnih obveznica postao član organizovane kriminalne grupe.

- Svako kršenje zakona u javnim finansijama je krivično delo i ako neko koga ste zadužili da čuva državnu kasu zavuče ruku u džep u nekim zemljama to ima elemente veleizdaje - rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

Medojević kaže da Spajić 2020. godine nije predložio budžet jer je sam odlučio da uvede privremeno finansiranje, uz napomenu da je to tada mogla da učini samo Skupština.

- Spajić je sve to ignorisao i sam doneo odluku i uveo privremeno finananisiranje u kome je sam odlučio kome će šta isplaćivati - naveo je Medojević.

Medojević tvrdi da zna ko je finansijer Spajićevog PES, ali da o tome ne želi da govori danas, jer, kako je kazao, to nije tema.

Lider PzP je rekao i da Spajić dobro poznaje južnokorejskog državljanina Do Kvona, koji je uhapšen u Crnoj Gori, koga su podgorički mediji prozvali "kraljem kriptovaluta".

- Da li je Do Kvon ponavao Spajića? I te kako ga je dobro poznavao. I sam je to priznao. Kvon je verovatno živeo u stanu Spajića u Beogradu i postoje indicije da je Kvon kupio stan od Spajića - tvrdi Medojević.

Tvrdi i da su se Spajić i Do Kvon družili, dodajući da su se njih dvojica družili.

Podgorički portal Borba piše, pozivajući se na svoja saznanja, da je Do Kvon godinama poslovao sa Milojkom Spajićem i da su imali zajedničke milionske kombinacije proteklih godina.

Navode da je Do Kvon nadležnim organima saopštio da ima dokaze i ugovore o svim transakcijama sa Spajićem, a u pitanju je ogroman novac.

Dodao da Do Kvon tvrdi da je finansijski pomagao Spajića kada je on odlučio da se politički angažuje u Crnoj Gori.

Ranije danas objavljeno je da je Do Kvon s tim u vezi poslao pisma na određene adrese državnih funkcionera, među kojima premijeru Dritanu Abazoviću i ministru pravde Marku Kovaču.

Kabinet Abazovića je potvrdio da je premijer dobio pismo Do Kvona u kome se pominje Spajić, koje će, kako kažu, biti prosleđeno tužilaštvu.

Spajić je juče tvrdio da je zahvaljujući njemu uhapšen Do Kvon u Crnoj Gori, što u MUP-u, međutim, negiraju.

Povodom spekulacije o poznastvu sa Do Kvonom, Spajić je saopštio da mu neko s tim pravi podmetačinu, kako bi onemogućio uspeh njegovog PES na predstojećim izborima.

BONUS VIDEO: PROVOKACIJA POLICIJE LAŽNE DRŽAVE - Srbi koji mirno protestuju uznemireni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIJE MOGAO VIŠE DA ĆUTI: Oglasio se Novak Đoković zbog ubistva Srba na Kosovu