RADIKALIZACIJA PROTESTA U HERCEG NOVOM: Zaposlenima u Institutu Igalo dosta neispunjenih obećanja

V.V.

28. 05. 2023. u 12:42

OSIM jednočasovne obustave rada za vreme ručka ugostiteljski radnici Instituta Igalo od sutra (29. maj) će nastaviti proteste i tokom večere od 18 do 19 sati, jer nijedan njihov zahtev nije ispunjen. Ovo se ne odnosi na odelenja na kojima su nepokretni pacijenti i deca.

РАДИКАЛИЗАЦИЈА ПРОТЕСТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Запосленима у Институту Игало доста  неиспуњених обећања

fOTO: V.V.

Do petka 26. maja trebalo je da im bude isplaćena februarska zarada. Nisu dobili ni informacije o davno predatom predlogu  kolektivnog ugovora. Predstavnik ugostiteljskih radnika Rade Miljanić,kaže da im je svima dosta neispunjenih obećanja.

- Tražimo da nam odmah isplate dve zarade (nedavno je isplaćena janarska)  i ne želimo više da živimo u iščekivanju kada ćemo dobiti zarađeni novac.  Zahtevamo od Vlade da hitno da saglasnost na Kolektivni ugovor koji smo predali u isto vreme kada i zaposleni u RTCG. Naš Kolektivni još nije stigao na dnevni red Vlade a njihov je usvojen, objasnio je Miljanić.

To su prema njegovim rečima dva osnovna zahteva jer se agonija zaposlenih produžava a troškovi na osnovu sudskih postupaka rastu kao i dugovanja Instituta.

Podsetićemo, iz Instituta je Vladi upućen zahtev za isplatu avansa u iznosu 1, 25 miliona evra kako bi prevazišli finansijske probleme koji mesecima Premijer Dritan Abazović kazao je da će sredstva za Institut biti operativna početkom ove sedmice, nakon odluke  na elektronskoj ili u četvrtak na redovnoj sednici Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona