MUSTAFIĆ IMENOVAN MIMO PROCEDURE? Sporan izbor predsednika Bošnjačkog veća

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 05. 2023. u 07:00

BOŠNjAČKO veće na sednici održanoj u Rožajama, izabralo je profesora književnosti i poslanika Sulja Mustafića za novog predsednika. Na istoj sednici, izabran je za potpredsednika dr Bejto Šahmanović. U svom obraćanju Mustafić se zahvalio na poverenju i kazao da će posvećeno raditi na institucionalnom jačanju Veća, saopšteno je nakon sednice, a svoje mišljenje imao je i novoizabrani potpredsednik.

МУСТАФИЋ ИМЕНОВАН МИМО ПРОЦЕДУРЕ?  Споран избор председника Бошњачког већа

bnv

- Bio sam kandidat za predsednika i na tajnom glasanju osvojio sedam glasova. Moj protivkandidat Suljo Mustafić osvojio je 11. Dva listića su bila nevažeća. Sednici je prisustvovalo 20 članova veća, dok su četiri bila odsutna. Rezultat glasanja pokazuje da nijedan kandidat nije imao većinu od ukupnog broja većnika, tj. 13 što je zakonska i statutarna odredba - ovo je na svom fejsbuk-nalogu napisao dr Šahmanović, ukazujući na kršenje zakona. M. S.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja Mesko Đurđević kaže da je izbor delegata za BV napravljen od istih onih koji su Šahmanovića eliminisali, tako da mnogi koji zaslužuju da budu u Bošnjačkom veću nisu u njemu i obratno.

- Veće treba u potpunosti reformisati i vratiti ga Bošnjacima - smatra Đurđević, koji ističe da su Šahmanović, a i svi Bošnjaci u Crnoj Gori žrtve uskostranačke i uskointresne skupine ljudi u Bošnjačkoj stranci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja