O CETINJU SE NEĆE ODLUČIVATI U PODGORICI: Gradonačelnik prestonice o inauguraciji predsednika Crne Gore

V.K.

27. 04. 2023. u 17:45

GRADONAČELNIK prestonice Cetinje Nikola Đurašković kazao je da smatra da bi inauguracija predsednika Crne Gore morala da se održi na Cetinju,  istorijskom i kulturnom centru države, čiji je status definisan Zakonom o Prestonici.

О ЦЕТИЊУ СЕ НЕЋЕ ОДЛУЧИВАТИ У ПОДГОРИЦИ: Градоначелник престонице о инаугурацији председника Црне Горе

Foto: SDP

- Svako drugo rešenje, samim tim i ovo koje je juče saopšteno, osim što je suprotnosti sa tradicijom inauguracije predsednika Crne Gore u Vladinom domu, loša je poruka i pokazatelj suštine odnosa nepoštovanja prema prestonici kao simbolu večne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja. Pitam se na koji način novoizabrani predsednik planira obavljati svoje državničke obaveze u rezidenciji na Cetinju ili predsedavati Senatom Prestonice kada svoju prvu zvaničnu obavezu i inauguraciju ne želi da realizuje na način na koji su to činili svi njegovi prethodnici - istakao je on.

Đurašković poručuje:

- Kako god, jasno je da i ovaj postupak predstavlja uzaludan pokušaj ekstremizacije i nipodaštavanja grada heroja. Jer je jasno da su Cetinje i Cetinjani kroz svoju slavnu istoriu bili i ostali otvoreni za sve dobronajmerne i časne ljude i mnogo puta do sad dostojanstveno i evropski odgovarali na brojne izazove. Jedno je sigurno - neće se u Podgorici odlučivati o Cetinju - kategoričan je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)