ISKORISTIO PRIJATELJSTVO DA GA NAMAMI: Detalji ubistva škaljarca kod Podgorice, likvidiran, pa spaljen, poznali ga po tetovažama

S. ĐOKIĆ

12. 04. 2023. u 21:46

VIDAK Vujović (24), koji je navodno bio blizak sa pripadnicima škaljarskog klana, ubijen je 31. marta kod Podgorice.

ИСКОРИСТИО ПРИЈАТЕЉСТВО ДА ГА НАМАМИ: Детаљи убиства шкаљарца код Подгорице, ликвидиран, па спаљен, познали га по тетоважама

Foto: Fejsbuk

Njega je, kako se sumnjiči, ubio Dražen Vojvodić (38), koji je uhapšen juče. Sumnja se da je saučesnik u likvidaciji bio danas uhapšeni Podgoričanin Novica Đikanović (37).

- Sumnja se da je Vojvodić 31. marta 2023. godine između 16.00 i 17.30 časova koristeći odnos poverenja došao po Vujovića „golfom“ barskih registrarskih oznaka i odvezao ga do mesta Šteke, gde ga je sa direktnim umišljajem na podmukao način namamio na pogodno mesto i pucajući iz pištolja „CZ M57“ ubio, ispalivši najmanje četiri projektila. Nakon izvršenog krivičnog dela osumnjičeni se udaljio, da bi posle izvesnog vremena opet došao sa drugoosumnjičenim Đikanovićem. Oni su, kako se sumnja, su zapaljivom tešnošću polili telo ubijenog kako bi ga zapalili i tako uklonili dokaze – saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija je pretresom Vojvodićevog vozila pronašla pištolj, koji je je veštačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnogi drugi tragovi uzeti kako sa mesta na kom je izvršeno ubistvo, tako i iz vozila osumnjičenog. Uzete su izjave više osoba, neke poligrafski testirane, a uzeti su i brojni snimci sa video-nadzora.

Pretresom prostorija koje koristi Novica Đikanović pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično đelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. U blizini njegove kuće pronađen je mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom škaljarcu.

Draženu Vojvodiću određen pritvor do 30 dana

Kao direktni izvršilac zločina osumnjičen je juče uhapšeni Dražen Vojvodić (38). On je danas priveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici i nakon saslušanja kod sudije za istragu podgoričkog Višeg suda, određen pritvor do 30 dana.

Pretresom prostorija koje koristi Novica Đikanović pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. U blizini njegove kuće pronađen je mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom škaljarcu.

Telo Vujovića, koji je navodno blizak sa škaljarcima, pronađeno je u subotu ujutru u naselju Šteke, nadomak Podgorice. Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno.

Foto: Fejsbuk

Novica Đikanović

Vidak Vujović je peti likvidirani „škaljarac“ za nepunih godinu dana. Kako prenose crnogorski mediji, njegov nestanak nije bio prijavljen sve do kasno preksinoć, nakon čega je porodica i pozvana da identifikuje telo.

Kako se navodi, oni su prepoznali mladića i ispričali da ga nekoliko dana nisu videli. Telo nije bilo skroz izgorelo, a ostale su vidljive tetovaže po nogama, koje su verovatno pomogle u prepoznavanju. Telo je našao meštanin koji je obilazio imanje i pozvao je policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri