KOD NJEGOVE KUĆE PRONAŠLI TELEFON UBIJENOG ŠKALJARCA: Ovo je osumnjičeni za saučesništvo u likvidaciji Vidaka Vujovića (FOTO)

S.Đ.

12. 04. 2023. u 20:26

PODGORIČANIN Novica Đikanović (37) uhapšen je danas zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vujovića (24).

КОД ЊЕГОВЕ КУЋЕ ПРОНАШЛИ ТЕЛЕФОН УБИЈЕНОГ ШКАЉАРЦА: Ово је осумњичени за саучесништво у ликвидацији Видака Вујовића (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Kao direktni izvršilac tog zločina osumnjičen je juče uhapšeni Dražen Vojvodić (38). On je danas priveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici i određeno mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Pretresom prostorija koje koristi Novica Đikanović pronađena je i oduzeta lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. U blizini njegove kuće pronađen je mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom škaljarcu.

Telo Vujovića, koji je navodno blizak sa škaljarcima, pronađeno je u subotu ujutru u naselju Šteke, nadomak Podgorice. Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno.

Vidak Vujović je peti likvidirani „škaljarac“ za nepunih godinu dana. Spaljeno telo koje je pronađeno u šumi kod Podgorice dovodi se u vezu sa sukobom kotorskih klanova, a reč je o Vidaku Vujoviću (23), bliskom škaljarskom klanu.

Kako prenose crnogorski mediji, njegov nestanak nije bio prijavljen sve do kasno preksinoć nakon čega je porodica i pozvana da identifikuje leš. Kako se navodi, oni su prepoznali mladića i ispričali da ga nekoliko dana nisu viđeli. Tijelo nije bilo skroz izgorelo, a ostale su vidljive tetovaže po nogama, koje su vjerovatno pomogle u prepoznavanju. Telo je našao meštanin koji je obilazio imanje i pozvao je policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)