UHAPŠEN JOŠ JEDAN OSUMNJIČENI ZA UBISTVO ŠKALJARCA: Spaljeno telo Vidaka Vujovića nađeno u šumi (VIDEO)

S.Đ.

12. 04. 2023. u 19:58

PODGORIČANIN Novica Đikanović (37) uhapšen je danas zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Vidaka Vujovića (24).

УХАПШЕН ЈОШ ЈЕДАН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО ШКАЉАРЦА: Спаљено тело Видака Вујовића нађено у шуми (ВИДЕО)

Foto: Instagram

Kao direktni izvršilac tog zločina osumnjičen je juče uhapšeni Dražen Vojvodić (38). On je danas priveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici i određeno mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Telo Vujovića, koji je navodno blizak sa škaljarcima, pronađeno je u subotu ujutru u naselju Šteke, nadomak Podgorice. Tog dvadesettrogodišnjaka, pokazuju preliminarni podaci iz istrage, pogodila su četiri od pet ispaljenih hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega je njegovo telo zapaljeno.

Iz Uprave policije Crne Gore saopštili su da je danas uhapšeni Đikanović osumnjičen da je bio saizvršilac i na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

- Sumnja se da je D.V. 31. marta 2023. godine  između 16.00 i 17.30 časova došao po V.V. „golfom“ barskih registrarskih oznaka i odvezao ga do mesta Šteke, gde je upotrebom vatrenog oružja – pištolja marke „CZ M57“ lišio života, ispaljujući u njegovom pravcu najmanje četiri projektila.Nakon izvršenog krivičnog dela osumnjičeni se udaljio, da bi posle izvesnog vremena opet došao sa drugoosumnjičeniom N.Đ. i zajedno su zapaljivom tešnošću polili telo ubijenog kako bi ga zapalili i tako uklonili dokaze - navodi se u saopštenju.

Policija je pretresom vozila D.V. pronašla pištolj, koji je je veštačen u Forenzičkom centru Uprave policije, kao i mnogi drugi tragovi koji su izuzeti kako sa lica mesta ovog krivičnog dela, tako i iz vozila osumnjičenog. Policijski službenici su od više osoba prikupili obaveštenja, više lica poligrafski testirali kao i izuzeli veliki broj video zapisa sa video nadzora.

Pretresom prostorija koje koristi Novica Đikanović pronađena je i oduzeta  lovačka puška i municija, zbog čega mu se na teret stavlja i krivično đelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. U blizini njegove kuće pronađen je mobilni telefon, za koji je utvrđeno da je pripadao ubijenom škaljarcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)