KRAJ AGONIJE NIKŠIĆKIH RADNIKA: EPCG i zvanično vlasnik imovine Železare

V.K.

20. 01. 2023. u 11:39

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore je sa turskom "Tosjali grupom" kod notara overila ugovor o kupovini imovine bivše Železare, koji su potpisali 30. decembra prošle godine. Projektovano je da zaposli 304 radnika.

КРАЈ АГОНИЈЕ НИКШИЋКИХ РАДНИКА: ЕПЦГ и званично власник имовине Железаре

Foto V. K.

-Time su se stekli uslovi za uplatu prve tranše po predmetnom Ugovoru od 15 miliona evra. Podsetimo, druga rata po kupoprodajnoj ceni, vredna pet miliona evra, treba da bude uplaćena do sredine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG. EPCG je ovim uspela da imovinu koja, po preliminarnim procenama, vredi preko 65 miliona evra kupi za 20 miliona evra - saopšteno je iz ove kompanije čije je sedište u Nikšiću.

Dan ranije Odbor direktora EPCG je doneo odluku o osnivanju kćerke firme, DOO "EPCG - Željezara Nikšić“, koja će preuzeti ovu imovinu, a odobren je i biznis plan buduće firme.

- EPCG će novoformiranoj kćerki firmi „EPCG-Željezara Nikšić“ ustupiti na korišćenje imovinu stečenu kupoprodajnim ugovorom, u cilju pružanja dodatne podrške razvoju solarne i ostalih vidova obnovljivih izvora energije, koji predstavljaju budućnost crnogorskog energetskog sektora. Biznis planom je predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Konstrukcija i dr.), a projektovano je da zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa biznis planom, tj. potrebama procesa proizvodnje. "EPCG - Željezara Nikšić“ će, između ostalog, biti servis energetskom sektoru i podrška projektima obnovljivih izvora energije, za početak projekta "Solari", a potom i svih ostalih, u interesu privrede i društva - poručili su iz Elektroprivrede.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI IH KUPE PA SE POKAJU: Od kojih polovnih automobila treba bežati - nećete moći da ih prodate