POSLEDICE NEVREMENA U CRNOJ GORI: U prekidu saobraćaj između Berana i Rožaja i Mojkovca i Đurđevića Tare (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

20. 01. 2023. u 08:39

SAOBRAĆAJ na magistralnom putu Rožaje–Berane i regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara u prekidu je za sve vrste vozila zbog odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMCSG).

ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У ЦРНОЈ ГОРИ: У прекиду саобраћај између Берана и Рожаја и Мојковца и Ђурђевића Таре (ФОТО)

Opština Mojkovac

Iz AMSCG-a su objasnili da je na putu Mojkovac – Đurđevića Tara odron u mestu Sokolovina, a Rožaje–Berane u mestu Baza.

Zbog odrona na regionalnom putu Kolašin–Mateševo i na auto-putu saobraćaju samo putnička vozila, a ostali se upućuju na magistralni put Podgorica–Kolašin preko Platija.

Iz AMSCG-a su kazali da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim i klizavim putevima i da je vidljivost mestimično smanjena.

Oni su upozorili na učestale odrone i vozačima savetovali da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu.

Od 15. novembra do 1. aprila upotreba zimskih guma za sva motorna vozila je obavezna na putevima gde je to naznačeno signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

- Kada na ostalim delovima i deonicama puta koji nisu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (snežne padavine, sneg, led ili poledica na kolovozu), na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je četiri milimetra. Na auto-putu je obavezno da svako vozilo ima zimsku opremu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽIO JE ZA GOSPODARA CRNE GORE: Pamtiće se njegove reči sa Giškine sahrane - Ko je bio Brano Mićunović? (FOTO/VIDEO)