OPET U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU: Elektroprivreda Crne Gore kupila Železaru Nikšić za 20 miliona evra

V.K.

30. 12. 2022. u 18:04

ELEKTROPRIVREDA Crne Gore kupila je imovinu Železare za 20 miliona evra. Ugovor je potpisan danas, a sednici rukovodstva EPCG prisustvovao je i premijer Dritan Abazović.

ОПЕТ У ДРЖАВНОМ ВЛАСНИШТВУ: Електропривреда Црне Горе купила Железару Никшић за 20 милиона евра

Foto: Printskrin Telegram/Dritan Abazović

Imovina će biti preneta na novoformiranu firmu "Željezara Solar" čiji je jedini vlasnik EPCG. Ta firma će uskoro objaviti oglas o zapošljavanju radnika, a baviće se montažom solarnih panela za firmu "Solar gradnja", takođe na krovovima fabričkih hala biće postavljene solarne elektrane. Fabrika će za sada zadržati pogone proizvodnje čelika.

Iz EPCG je ranije najavljeno da će prednost u zapošljavanju imati dosadašnji radnici Železare kojih je u periodu gašenja proizvodnje ostalo oko 230 i kojima su radni ugovori istekli u septembru.

Potpisivanju ugovora u EPCG prisustvovali su pored predstavnika turske kompanije Tosjali predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović, premijer Dritan Abazović, predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Još ranije predsednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović je rekao da je planiran jedan tehnološki centar koji će biti potpora solarnoj industriji, dok će Nikšić i Crna Gora postati lideri u solarnoj industriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)