SVETI VASILIJE SLAVA NIKŠIĆA: Odbornici SO jednoglasno usvojili predlog

V.K.

27. 12. 2022. u 22:12

ODBORNICI Skupštine opštine usvojili sue danas Nacrt Statuta Opštine Nikšić koji predviđa da Dan Svetog Vasilija Ostroškog bude Slava grada.

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ СЛАВА НИКШИЋА: Одборници СО једногласно усвојили предлог

V. K.

Nakon što Nacrt Statuta prođe javnu raspravu na prvoj narednoj sednici biće usvojene izmene i Dan Svetog Vasilija Ostroškog i zvanično će postati Slava Opštine.

- Tako da će 2023. godina biti lepša makar zbog toga što će ovako značajna odluka biti donešena i formalizovano ono što građani svakako već osećaju. Posebno me raduje što su za Nacrt Statuta glasali svi prisutni odbornici i iz vlasti i iz opozicije - napisao je na Fejsbuku predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

BONUS VIDEO - Požar u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroskog u Nikšiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade