POD ZASTAVOM CRNE GORE I JAHTA DRŽAVLJANA DEVIČANSKIH OSTRVA: Zanimljivi podaci u registru luksuznih plovila

V.K.

06. 12. 2022. u 22:13

NA sajtu Vlade Crne Gore objavljeno je da pod crnogorskom zastavom plove 354 jahte, od kojih je 41 u vlasništvu crnogorskih državljana.

ПОД ЗАСТАВОМ ЦРНЕ ГОРЕ И ЈАХТА ДРЖАВЉАНА ДЕВИЧАНСКИХ ОСТРВА: Занимљиви подаци у регистру луксузних пловила

Foto B. Dabić

U registar jahti u koji su upisana plovila duža od sedam metara, svoje jahte upisali su većinom državljani Rusije, Srbije, Ukrajine, Belorusije, Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Češke, Bosne i Hercegovine i Velike Britanije.

Državljani Srbije i Rusije registrovali su po 99 plovila. U registar je upisano 17 jahti državljana Ukrajine, devet čiji vlasnici imaju pasoš Britanskih devičanskih ostrva, sedam koje pripadaju državljanima Češke, a po osam plovila su registrovali državljani Bosne i Hercegovine i SAD.

U registar su upisane i jahte iz Kazahstana, Hrvatske, Litvanije, Holandije, Kuvajta, Estonije, Kanade po dve, Italije, Kipra, Austrije i Francuske po tri, Nemačke i Velike Britanije po četiri, Belorusije pet.

Državljani Lihtenštjna, Maršalskih ostrva, Litvanije, Egipta, Japana, Sejšelskih ostrva, Malte, Jermenije, Moldavije , Rumunije, Izraela, Letonije, Norveške, Gruzije, Južne Afrike, Hong Konga, Makedonije i Slovenije, registrovali su u Crnoj Gori po jedno luksuzno plovilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAPRAVILI SMO MONSTRUMA! Kirjos oduševljen Đokovićem: Osvojiće 28 grend slemova