MILOVE PRISTALICE ISPRED SKUPŠTINE CRNE GORE: Protest pokreta "Ima nas" u Podgorici (FOTO/VIDEO)

V.K.

17. 11. 2022. u 20:09

DRUGI protest pokreta "Ima nas" koji okuplja pristalice politike i ideologije Mila Dukanovića i njegove Demokratske partije socijalista sa koalicionim savezima, počeo je večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

МИЛОВЕ ПРИСТАЛИЦЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Протест покрета Има нас у Подгорици (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: V. Kadić

Protest je počeo intoniranjem državne himne.Iako su organizatori očekivali više pristalica nego prošli put, to se nije desilo. Ponovili su stare zahteve - povlačenje izmena Zakona o predsedniku Crne Gore, dogovor oko izbora sudija Ustavnog suda i održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Ispred i iza Skupštine primetno je pojačano prisustvo policije, kao i oklopno vozilo koje je bilo parkirano iza zgrade Vlade i tokom prethodnog protesta.

Izvršni direktor NVO Forum slobodnih građana "Luča" Nebojša Mrvaljević je poručio da mora "priznati" da su okupljeni građani esktremisti jer "ekstremno jako vole jedinu domovinu – Crnu Goru".

Inače, zbog prijateljske fudbalske utakmice Crna Gora-Slovačka koja je počela u 18,  pomeren je raniji termin početka skupa od 17 časova za tri sata kasnije.

 

Iz pokreta podsećaju da građani potpisuju peticiju kojom se traže vanredni parlamentarni izbori, koje vide kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se država nalazi.

Poručuju da ne osustaju od protesta sve dok se ne ispune njihovi zahtevi koji su, kako dodaju, od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju