NAZVALA JE "ČETNIKUŠOM" I "INTELEKTUALNIM MORALNIM TALOGOM": Tamara Nikčević proglašena krivom za vređanje aktivistkinje Bojane Jokić

V.K.

17. 11. 2022. u 17:06

SUD za prekršaje u Podgorici doneo je prvostepenu presudu kojom je utvrdio da je novinarka Tamara Nikčević kriva jer je grubo vređala aktivistkinju za ljudska prava Bojanu Jokić nazivajući je „četnikušom“ i „intelektualnim i moralnim talogom“.

НАЗВАЛА ЈЕ ЧЕТНИКУШОМ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИМ МОРАЛНИМ ТАЛОГОМ: Тамара Никчевић проглашена кривом за вређање активисткиње Бојане Јокић

Foto: Printscreen/RTCG

Zbog uvreda koje je izrekla na društvenoj mreži Tviter sud je naložio Nikčević da plati 250 evra kazne i dodatnih 30 na ime sudskih troškova.

U presudi se precizira da je Nikčević 2. januara 2021. godine u 16.26 na Tviteru grubo vređala Jokić Bojanu objavivši tekst sledeće sadržine: "Javlja se čujem Bojana-Jok, traži da se kazni Nikolaidis (književnik). Uostalom, šta je to Nikolaidis doneo CG izuzev 25 prevoda na evropske jezike? "Smatranja" pilećeg mozga, intelektualnog i moralnog taloga, te nepismene četnikuše do sada, srećom nisu prevođena“. 

Na osnovu zakona o javnom redu i miru Tamara Nikčević je dužna da plati kaznu u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!