ČUVANJE DELA PREDAKA - OBAVEZA: Prestonica Cetinje obeležila Dan oslobođenja (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

13. 11. 2022. u 16:51

PRESTONICA Crne Gore Cetinje, danas slavi Dan oslobođenja.

ЧУВАЊЕ ДЕЛА ПРЕДАКА - ОБАВЕЗА: Престоница Цетиње обележила Дан ослобођења (ФОТО)

Foto Prestonica Cetinje

- Kulturu sećanja i stalnu potrebu za dodatnim učenjem nacionalne istorije potrebno je prenositi na mlađe generacije, koje svoju inspiraciju za dalji rad i napredak mogu i moraju naći u primerima naših herojskih prethodnika. Oslobođenje Cetinja i pobeda antifašizma u Drugom svetskom ratu skupo su plaćeni životima naših herojskih predaka. Naša je obaveza da čuvamo sećanje na njihova slavna dela, da poštujemo vrednosti antifašizma, slobode i jednakosti među ljudima.

Ovim rečima gradonačelnik Prestonice Cetinje Nikola Đurašković podsetio je na značaj 13. novembra, koji se slavi kao Dan oslobođenja Cetinja ističući da ''ukoliko mi danas, građanskim i demokratskom sredstvima, putem dijaloga i tolerancije odbranimo te vrednosti, njihova žrtva i njihova borba nisu bili uzaludni''.

-To je naša najveća obaveza kako prema njima, tako i prema našim potomcima, ali i prema državi koja je baš na tim vrednostima satkana - kazao je Đurašković.

On je sa predsednicom Skupštine Prestonice Milenom Vujačić i predsednikom Udruženja boraca Narodno oslobodilačkog rata i antifašista Cetinja Stevanom Radunovićem položio vence na Spomen kosturnicu i kod Vlaške crkve.

 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije