MILO SE NADA IZBORIMA: "Čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha"

V.K.

17. 09. 2022. u 15:54

PREDSEDNIK Crne Gore i luder Demokratske partije socijalista Milo Đukanović izjavio je da je Crna Gora izvesno pred skorim parlamentarnim izborima.

МИЛО СЕ НАДА ИЗБОРИМА: Чак и кад би се формирала трећа влада, била би кратког даха

Milo Đukanović, Foto predsjednik.me

U intervjuu u emisiji Balkan talks na Juronjuz Albanija on je kazao - "sudeći prema onome čemu smo prisustvovali poslednjih dana među parlamentarnim partijama u crnogorskom parlamentu, ja bih rekao da je Crna Gora izvesno pred skorim parlamentarnim izborima".

-Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine dogovoriti da formira još jednu, treću Vladu za dve godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba da što pre dođemo do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu da nagađam. Ali izvesno mogu da kažem, čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha.

To političko tle parlamentarne većine, nastale na osnovu rezultata 30. avgusta 2020. godine je veoma nestabilno i ono ne može da generiše stabilnu političku Vladu, naveo je Đukanović, optuživši premijera Crne Gore u tehničkom mandatu i lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da je politički manipulator.

-Abazović je neuspešan manipulator, u multietničkoj državi kao što je Crna Gora dobio je priliku da postane premijer. On je po nacionalnosti Albanac, ali lider stranke koja ima tri poslanika u parlamentu od ukupno 81, tako da se to ne poklapa sa njegovom tvrdnjom da je diskriminisan jer je etnički Albanac, kazao je Đukanović.

BONUS VIDEO: Kordoni policije obezbeđuju glavne raskrsnice u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!