POSTIGNUT KONSENZUS MEĐU ČLANOVIMA IZBORNE VEĆINE: Javnosti se obratio mandatar Miodrag Lekić

V.K.

15. 09. 2022. u 13:23

PREGOVORI predstavnika parlamentarne većine o formiranju vlade završeni su danas u Skupštini Crne Gore, a nakon sastanka javnosti se obratio lider Demosa Miodrag Lekić.

ПОСТИГНУТ КОНСЕНЗУС МЕЂУ ЧЛАНОВИМА ИЗБОРНЕ ВЕЋИНЕ: Јавности се обратио мандатар Миодраг Лекић

Foto: v.k.

Njegovo saopštenje prenosim u celosti:

- Postignuti konsenzus među svim članovima izborne većine oko kandidata za mandatara jeste početna faza koju treba nastaviti maksimalnom ozbiljnošću i poštovanjem ustavno-demokratskih pravila.

Kao što sam istakao na zajedničkim sastancima, na kojima se nisam ni u jednom trenutku samopredlagao za mandatara, od posebnog značaja jeste izgrađivanje poverenja u našoj koaliciji, kako bismo i na taj način mogli da ostvarimo programske ciljeve i očekivanja građana. U svakom slučaju, osmišljenim dogovorom političkih subjekata većine ukupan politički proces se vraća u okvire pune legalnosti i demokratskih pravila. To nije bio u dovoljnoj meri slučaj u ranijem periodu kada su značajnu ulogu u stvaranja vlada imali različiti faktori van ustavne legalnosti suverene, pravne i sekularne države.

Makar bilo teže stvarati vladu na osnovu demokratskih pravila i dogovora, pozivam kolege da poštovanjem demokratskih standarda i političke kulture istrajemo u formiranju regularne i kredibilne vlade. Spremni da se za svaki rezultat preuzme konkretna pojedinačna i kolektivna odgovornost pred građanima Crne Gore. 

Jer, kontrolni paket demokratije pripada jedino građanima - poručio je Lekić.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!