PLAŠE SE POPISA ZBOG SRBA Radunović: Dometi 43. Vlade skromni, neće ni godinu sastaviti

Novosti onlajn

08. 06. 2022. u 12:48

POSLANIK Demokratskog fronta Slaven Radunović smatra da se zabranom preleta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u Srbiju, Crna Gora dovela u veoma neprijatnu situaciju da se obračinava sa velikom silom.

ПЛАШЕ СЕ ПОПИСА ЗБОГ СРБА Радуновић: Домети 43. Владе скромни, неће ни годину саставити

slaven Radunović, Foto Arhiva

Izjavom da je Lavrov mogao doći vozom, prema njegovim rečima, ministar Ranko Krivokapić pokazao je da ne poštuje Rusiju. Istakao je da se DPS plaši popisa jer će on, prema preliminarnim podacima DF-a, pokazati da su Srbi ravnopravan ili većinski narod u Crnoj Gori.

Radunović je u emisiji Link Radija CG kazao da u istoriji nije zabeleženo da se zabrani prelet nekom šefu diplomatije.

Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

- Možda i ne bi sve imalo tako loš prizvuk da nije bilo nediplomatskih i ciničnih izjava ministra spoljnih poslova Ranka Krivokapića koji je zaogrnut šinjelom velikog NATO-a kazao da bi Lavrov mogao da dođe vozom.Da ruski ministar spoljnih poslova putuje tri dana i noći vozom… On na taj način pokušava da pokaže da ne poštuje Rusiju. A onda juče izjave Mila Đukanovića da nema rusofobije i da poštuje rusku državu nisu prikladne i nakon ove izjave Krivokapića zvuče smešno - kazao je Radunović.

On kaže da treba da bude zvanično da je Crna Gora u NATO-u bez ikakvog prava glasa.

- Nas uveravaju da smo ravnopravni partner. Ako je ravnopravni partner stalno u situaciji da zbog tuđih intesa stvara sebi probleme, onda nešto nije u redu s ravnopravnim partnerom - kazao je on.

“Plaše se popisa zbog Srba”

Popis bi trebalo da bude tehničko i statističko pitanje, smatra Radunović.

- Ali pošto se godinama pokušava suzbiti postojanje jednog naroda u Crnoj Gori sad to dolazi na naplatu pošto više DPS-ovi sateliti nemaju punu vlast. Sada će se videti da je neko 10 godina radio neke stvari na silu, menjao jezike, zastavu. Problem je što će po našim preliminarnim podacima popis pokazati da su Srbi ravnopravan ili čak možda relativno najveći narod u Crnoj Gori. To je problem zašto se ne dozvoljava da se održi popis - kazao je on.

Foto: Printskrin

Smatra da bi sve manje trebalo da bude bitno ko koji jezik govori, jer bi trebalo da smo svi ravnopravni.

“Dometi 43. Vlade skromni, neće ni godinu sastaviti”

Kada je reč o ulozi SNP-a u Vladi, Radunović smatra da činjenica da nemaju većinu u parlamentu dovodi u sumnju da mogu da pobegnu iz zagrljaja DPS-a.

- Ja se protivim ulasku SNP-a u Vladu, ali u mnogome doprinosi da kapacitet ucenjivanja DPS-a bude manji. Međutim, dometi ovakve Vlade su skromni i ako ne budu potpuno prihvaćeni ovi nedemokratski principi kojima se krenulo odlaganjem izbora, ova vlada neće moći ni godinu da sastavi, jer vrlo brzo će izaći neke ozbiljne stvari koje žuljaju DPS stvarno, a ne ovako površinski - saopštio je Radunović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)