ABAZOVIĆ SA BORELJOM: Interes Vlade Crne Gore jake institucije i bolji život

Novosti online

19. 05. 2022. u 21:45

POKRETANJE političkog dijaloga, funkcionalan parlamentarni sistem, inkluzija i posvećenost naporima za umanjenje polarizacije u društvu, visoko su u agendi prioriteta nove Vlade, istakao je predsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom sastanka sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku politiku, Žozefom Boreljom.

АБАЗОВИЋ СА БОРЕЉОМ: Интерес Владе Црне Горе јаке институције и бољи живот

Foto: Vlada Crne Gore

Predsednik Vlade Abazović je istakao da je nacionalni interes Crne Gore da napravi jake institucije i bolje uslove za život, i da će se nova Vlada ophoditi u skladu sa time, ubrazavajući integracioni put.

-Uvjereni da će nas reforme i rezultati voditi do uspeha, to jest zatvaranja pregovaračkih poglavlja što očekujemo paralelno sa završetkom češkog predsedavanja EU, zaključio je premijer Abazović.

-Potpredsednik EK i visoki predstavnik za vanjsku politiku Žozef Borelj naglasio je da Crna Gora može napraviti razliku u Evropi, ističući da Crna Gora ima jaku agendu zbog čega može biti uspješan primer za evropeizaciju i u tome imati podršku Evropske komisije, saopšteno je iz Vlade Crne Gore, nakon susreta Abazovića sa Boreljom.

Crnogorski premijer Abazović drugi dan boravi u zvaničnoj poseti Briselu, gde je razgovarao sa visokim predstavncima EU.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Beki nepoželjan u Beogradu kao Albanac, a hapšen kao srpski nacionalista