U PREDVEČERJE VELIKOG PRAZNIKA: Hiljade hodačasnika žuri na poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog (VIDEO)

V. K.

11. 05. 2022. u 20:24

U PREDVEČERJE velikog praznika Svetog Vasilija Čudotvorca na hiljade hodočasnika hrle ka svetilištu u Ostroškoj pešteri.

У ПРЕДВЕЧЕРЈЕ ВЕЛИКОГ ПРАЗНИКА: Хиљаде ходачасника жури на поклоњење моштима Светог Василија Острошког (ВИДЕО)

Foto Facebook

Veliki je broj vernika iz Podgorice koji su se peške uputili od Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog do Ostroga. Slično je iz pravca Hercegovine, crnogorskog severa i primorja.

Duga kolona vernika sutra će se sliti u jednu koju će u Nikšiću predvoditi njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije sa brojnim sveštenstvom SPC.

Među Hercegovcima zatekosmo Gačane. Radovan Ćorić kaže da su na pokloničko putovanje Svetom Vasiliju pošli ispred hrama Svete Trojice u Gacku uz blagoslov sveštenika na pokloničko putovanje svetom Vasilijy.

-Prvi dan smo putovali 45 kilometara zanoćili u Goliji...Put nije bio nimalo lak s obzirom da nas je kiša pratila prvi dan...Drugog dana smo hodili svecu i došli u Nikšić gde smo noćili u parohijskom domu…

Trećeg dana oko 13 časova pristupili smo svecu i poklonili se. Iz Gacka nas je stiglo 34 koji svake godine u ove blažene dane dolazimo u Ostrog. Slava svetom Vasiliju i kao što vidimo svake godine svevise je hodočasnika i naroda pod Ostrogom, kaže Ćorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna