KATNIĆ BRILJIRA! Neverovatnom izjavom opravdao prisustvo Petra Lazovića na slici! Najjači kriminalni klan bio naivan ko "francuska sobarica"

Novosti onlajn

05. 05. 2022. u 09:59

PETAR Lazović bio je na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmenjivao informacije i oružje, tvrdi bivši glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić.

КАТНИЋ БРИЉИРА! Невероватном изјавом оправдао присуство Петра Лазовића на слици! Најјачи криминални клан био наиван ко француска собарица

Foto: Libertas/Jutjub/MediaBiro

On je objasnio da je on kontrolisao materijal dobijen iz Europola i „našao da nema razloga za pokretanje krivičnog postupka protiv Petra Lazovića, jer je postupao u skladu sa zakonom i ovlašćenjima”.

Podgorički portal Libertas objavio je 3. maja detalje iz dokumenta Europola u kojem se navodi da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

- Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije - ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je, kako se navodi, portal imao uvid.

Reč je o dokumentu sa transkriptima komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, a koji su crnogorsko tužilaštvo i policija dobili od Europola u julu prošle godine.

Foto: Libertas/Printscreen

Ispašće da je Europol samo ogranak saobraćajne policije

Boris Bogdanović, generalni sekretar i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore, poručio je na svom Fejsbuk profilu da se u Crnoj Gori sve izgleda pogrešno shvata ili pogrešno ispada.

- Ispašće da su Milović i Bugarin (lica sa fotografije) tajno pratili Aleksu Bečića po zadatku kako bi mu pojačali lično obezbeđenje.

Printscreen /Libertas

Ispašće da je Milović po zadatku uspeo da zaradi 48 miliona evra po informacijama iz Europola tako što ga je Zvicer plaćao da ga špijunira.

Ispašće da je vođa jednog od najvećih evropskih klanova naivan kao francuska „sobarica”, pa je godinama imao za najbliže saradnike lica po zadatku, koji su zvanični policijski funkcioneri.

Ispašće da je Europol samo ogranak saobraćajne policije, koji uzgred slabo vidi, slabo zna i slabo zaključuje i ne razume crnogorske bezbednosne vizionare, pa im se omakao zaključak da su Milović i Lazović članovi kavačkog klana koje treba hitno procesuirati.

A „zadatak” je tako uspešno obavljen da niko ne zna, osim onaj koji je bio na zadatku, gde je Radoje Zvicer, koji je pobegao ne iz bilo koje zemlje, nego baš iz Crne Gore - navodi Bogdanović.

DF: Procesuirati Katnića i Čađenovića

DF podseća crnogorsku javnost da su lideri ovog saveza javno i konkretno govorili o  sprezi nekadašnjih čelnika i funkcionera bezbednosnog i pravosudnog sistema sa kriminalnim klanovima za koje se osnovano sumnja da su počinili neke od najužasnijih zločina na evropskom tlu - navode iz DF-a.

Prema podacima Evropola, naglašavaju, izgleda da su Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović „bili ključna logistika i zaštita kavačkog klana u tužilaštvu“.

- Više je nego očigledno da su kroz zloupotrebu službenog položaja zaustavljali svaki vid istrage koji je išao u pravcu visokih policijskih funkcionera među kojima se ističu imena Petra Lazovića i Ljuba Milovića i njihovih veza sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. Gotovo da zvuči neverovatno da je još uvek aktuelni specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara doneo odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja visokih policijskih funkcionera koji se spominju u spisima Europola - rekli su iz DF-a.

Još je, navode oni, neverovatnije „ukoliko se utvrdi da je Milivoje Katnić još u julu prošle godine imao kompletne spise o vezama visokih policijskih funkcionera sa kavačkim klanom, i ne samo da ništa nije preduzeo od radnji koje su mu bile na raspolaganju kao GST–u, već postoji osnovana sumnja da je zajedno sa Sašom Čađenovićem učestvovao u prikrivanju dokaza“.

Čađenović pokušao da zaštiti Lazovića i Milovića

Navodi se i da je specijalni tužilac Saša Čađenovih 20. januara ove godine odlučio da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Čađenović je, kažu, takvu odluku doneo povodom podataka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od Europola, a nakon sprovođenih izviđajnih radnji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)